22 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.05.2024 08:16 | Son Güncelleme: 01.05.2024 08:41

Meteoroloji'den 28 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. MGM'den yapılan değerlendirmelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı
Meteoroloji'den 28 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan değerlendirmelere göre Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

28 il için sarı kodlu uyarı yapıldı

 

Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.