27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.05.2024 11:00 | Son Güncelleme: 15.05.2024 11:53

Prof. Ayaydın: Kızılbük’teki inşaattan sayın Cumhurbaşkanı da rahatsız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Prof. Dr. Aydın Ayaydın'dan seçilmesi durumunda 'Utanç Abidesi' olarak anılan Sinpaş’ın Marmaris Kızılbük projesini incelemeye almasını istediği ortaya çıktı
Prof. Ayaydın: Kızılbük’teki inşaattan sayın Cumhurbaşkanı da rahatsız

Milli Park sınırları içinde olmasına rağmen ne AK Partili Çevre Bakanlığı ne de CHP’li belediyeler dur dedi; Sinpaş’ın Marmaris Kızılbük projesi 10 kat yüksekliğe ve 205 bin metrekarelik büyüklüğe ulaştı. Ege'nin kalbindeki utanç abidesi dev bir ‘uydu kent’e dönüştü. Gazete Oksijen'in de defalarca manşetine taşıdığı projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da rahatsız ettiği ortaya çıktı.

Helikopterden gördü talimat verdi

AK Parti’nin 31 Mart’ta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Prof. Dr. Aydın Ayaydın T24'ten Candan Yıldız'a yaptığı açıklamada; Erdoğan’ın inşaatının üzerinden helikopterle geçerken, kendisine “Hoca, seçilirsen burayı incelemeye al” dediğini açıkladı.

Gazete Oksijen 12 Nisan'da Kızılbük projesini gündeme getirmişti 

 

Ayaydın, seçimlerden önce çevre ve hukuk mücadelesine sahne olan dev inşaatla ilgili Cumhurbaşkanıyla arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı: 

  • Sayın Cumhurbaşkanımızın Muğla mitingine geldiği gün, miting sonrası helikopter ile Marmaris’e geçtik. O inşaatın üzerinden geçerken, Sayın Cumhurbaşkanı bana ‘Hoca, kazanırsan burayı incelemeye al’ demişti. Ancak Marmaris ve Muğla halkı bana o yetkiyi vermedi.
  • Kızılbük’teki ormanın kalbi oyularak yapılan yapılaşmayı gördüğümde içim sızladı. Buraya bu izni kim, nasıl verdi demekten kendimi alamadım. O inşaata izin veren Marmaris Belediyesi…
  • Araştırdığımda, ruhsat başvurusunda bulunulduğunda MUSKİ’nın burada kanalizasyon alt yapısı yoktur, inşaat yapılması uygun değildir yazısı olduğunu duydum ama o belgeyi görmüş değilim. Ayrıca iddia o ki, kanalizasyon alt yapısı olmadığı için, denize boru döşendiği konuşuluyor.

Şimdi ne olacak?

31 Mart seçimlerinde CHP adayı Ahmet Aras 349 bin 575 oy olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ak Parti adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın ise 207 bin 744 oyla ikinci sırada kaldı. Seçim sürecinde Ayaydın’a açık şekilde rahatsızlığını dile getiren Erdoğan’ın aynı yönde bir inceleme talimatı verip vermeyeceği merak konusu.