20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.01.2024 09:05 | Son Güncelleme: 22.01.2024 12:00

Sahte Alper Gezeravcı hesabı gündeme oturdu

Instagram'da ilk Türk astronot Alper Gezeravcı adına açılan bir hayran sayfası, 600 bin takipçiye ulaştı. Hatta söz konusu hesaptan paylaşılan sözde soru-cevap, sosyal medyada viral oldu. Bunun üzerine Türkiye Uzay Ajansı, Gezeravcı'nın sosyal medya hesapları konusunda uyarıda bulundu
Sahte Alper Gezeravcı hesabı gündeme oturdu

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın başarılı bir şekilde uzaya fırlatılması ve Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaşması gündeme oturdu. Ancak Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun oluşturduğu heyecan, bazı yanlış anlamaların ve yanıltıcı haberlerin ortaya çıkmasına da neden oldu. Instagram'da "alpergezeravci" kullanıcı adına sahip bir hayran hesabı, Gezeravcı'nın ağzından bir soru-cevap paylaştı. Ne yazık ki söz konusu hesabın fan hesabı olduğunun anlaşılamaması nedeniyle pek çok haber sitesi, söz konusu yanıtları gerçekten Alper Gezeravcı'nın yanıtlarıymış gibi paylaştı.

Türkiye Uzay Ajansı'ndan uyarı

Yaşananlar üzerine Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın sosyal medya hesaplarına ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Sahte hesaplar konusunda dikkatli olunması gerektiği bildirilen paylaşımda, Gezeravcı'nın Instagram hesabının "@astroalper https://instagram.com/astroalper", X hesabının ise "@TURKastro https://twitter.com/TURKastro" olduğu kaydedildi.

Instagram hesabı: @astroalper https://instagram.com/astroalper

X hesabı: @TURKastro https://twitter.com/TURKastro

Gezeravcı'yla sık sık iletişim kurulacak

Türk astronot Alper Gezeravcı uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi boyunca Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek. İlk görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapılacak.

İlk Türk astronotun programında ailesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la da bir görüşme bulunuyor. Gezeravcı, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'yle ve Ankara’daki Tübitak Uzay Merkezi'yle iletişim kuracak.

 Öğrencilerle deneyimlerini paylaşacak

Türk astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunduğu süre boyunca Türk öğrencilerle de görüşecek. Samsun, Kocaeli,Hatay,Diyarbakır, Konya ve Balıkesir'den üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak. Alper Gezeravcı, uzaydan Bakü, Konya, Ankara, İstanbul, Çanakkale'nin fotoğraflarını çekecek. Mersin'in Silifke ilçesi ile Ağrı Dağı'nı da fotoğraflayacak.