18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2024 15:35 | Son Güncelleme: 23.04.2024 15:58

Siyasiler 23 Nisan'da koltuklarını çocuklara bıraktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkenin dört bir yanında kutlanıyor. Bu önemli gün dolayısıyla siyasetin önde gelen isimleri de koltuklarını çocuklara bıraktı
Siyasiler 23 Nisan'da koltuklarını çocuklara bıraktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı Divan Salonu'nda, çeşitli okullardan gelen öğrenci ve öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kabul etti. Kurtulmuş, koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devretti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Irmak Genç'e devretti. Bakan Tekin, TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli okullardan gelen öğrencileri kabul etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bakanlık koltuğunu temsili olarak Gaziantep'teki helikopter kazasında şehit düşen sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'ün 11 yaşındaki kızı Elif Naz Öztürk'e devretti.

İstanbul Valisi Davut Gül:

İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şair Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu öğrencilerini makamında kabul etti. Minik öğrencilerin çiçek takdiminde bulunduğu Vali Gül, koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Derin Mina Koç'a bıraktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'teki koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Dora Mimaroğlu'na devretti. Minik keman sanatçısı Dora, her çocuğun içindeki cevherin keşfedilmesi için eğitim seferberliği başlatılmasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş:

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda başkanlık koltuğunu otizmli Muhammed Uğur'a bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu:

Zeytinburnu Haluk Ündeğer İlkokulu’ndan Selim Ahmetli ve arkadaşları 23 Nisan’da İBB Başkanlığı koltuğuna oturdular ve ilk talimatlarını verdiler.

Kaynak: AA