23 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2024 16:45 | Son Güncelleme: 23.10.2024 17:29

Siyasilerden TUSAŞ tesislerinde terör saldırısına tepkiler

Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerinde bir patlama meydana geldi. Bölgeden silah sesleri duyulurken, olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. Saldırıda şehit ve yaralılar olduğu belirtilirken siyasilerden de ilk tepkiler geldi
Siyasilerden TUSAŞ tesislerinde terör saldırısına tepkiler

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda şehit ve yaralılar olduğu bildirilirken, siyasilerden de peş peşe açıklamalar geldi. İşte siyasilerin açıklamaları...

Uraloğlu: Milletimizin başı sağ olsun

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Ömer Bolat: Menfur terör saldırısını lanetliyorum

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. TUSAŞ’a ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırı ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınmasını rica ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Yumaklı: Alçakları lanetliyorum

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Ülkemizin savunma sanayisine büyük katkılar sağlayan TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını gerçekleştiren alçakları lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Özel: Kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum.

İmamoğlu: Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Mansur Yavaş: Terörü lanetliyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun. 

Muharrem İnce: Terörün her türlüsüne lanet olsun

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsüne lanet olsun!

Ümit Özdağ: Terör ile müzakere edilmez, mücadele edilir

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: TUSAŞ’a terörist saldırı gerçekleştiriliyor. Terör ile müzakere edilmez, terörle mücadele edilir. Zafer’e kadar savaş.

Ali Babacan: Başımız sağ olsun

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Başımız sağ olsun.

Mustafa Destici: Piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.) Ankara Kahramankazan’da bulunan tesislerine bombalı ve otomatik silahlarla terör saldırısı gerçekleştirildiğini hem büyük bir üzüntü, hem de büyük bir kızgınlıkla öğrendim. Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye’nin Savunma Sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır.