1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı. Gözler Taksim yasağının gölgesinde İstanbul'da gerçekleşen kutlamalardaydı. Güne Bozdoğan Kemeri'nde işçilerle polis arasındaki gerginlik damga vurdu. İşte dakika dakika İstanbul'da yaşanan gelişmeler:
21.15: Önlemler kapsamında kapatılan Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafik akışına açıldı. Sabah saatlerinden itibaren sadece turistlerin ve görevlilerin geçişine izin verilen İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ile çevresindeki sokak ve caddelerde saat 21.15 itibarıyla araç ve yaya trafiği normale döndü.
20.25: İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda kapatılan bazı metro ve tramvay hatları ulaşıma açıldı. M7 Yıldız-Mahmutbey metro ve T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hatlarında seferler normale döndü. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Vezneciler, Haliç, Osmanbey, Şişli, Mecidiyeköy ve Gayrettepe istasyonlarının işletmeye açıldığı, M2 hattı Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim Kabataş Füniküler Hattı'nın işletmeye kapalı durumda olduğu kaydedildi.
19:45: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla 4 ilde izin verilmeyen alanlarda gösteri yapan ve polise saldıran 226 kişinin gözaltına alındığını, olaylarda 28 güvenlik görevlisinin yaralandığını açıkladı.
17.25: İstanbul Valisi Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emniyet güçlerine ve İstanbullulara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
"1 Mayıs tedbirleriyle göz bebeğimiz İstanbul'umuzun zarar görmemesine büyük katkı sağlayan başta İçişleri Bakanı'mız Sayın Ali Yerlikaya olmak üzere mülki idare amirlerimize, emniyet müdürlerimize, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlarımıza, kolluk kuvvetlerimize, tüm kamu görevlilerine ve ferasetiyle her zaman dünyaya örnek olan 16 milyon İstanbullu hemşehrimize sonsuz teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için aldığımız tedbirlerle (ulaşım kısıtlaması ve benzeri) geçici rahatsızlık verdiğimiz herkesten çok özür dilerim. Rabb'im milletimiz ve devletimizi her türlü kaza ve beladan muhafaza eylesin."
17.05: Saraçhane başta olmak üzere çeşitli noktalardan, bazı siyasi parti ve sendika üyelerinin de bulunduğu grupların Taksim Meydanı'na çıkması engellenirken, atılan taşlar ve bayrak sopalarıyla saldırıya uğrayan 28 polis memuru yaralandı.
16.40: İstanbul Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarını engellemek amacıyla kapatılan yollar nedeniyle turistler havalimanlarına ulaşmakta zorlandı. Hareketliliğin olmadığı Taksim’de otellerde kalan turistlerin araç bulamadığı için valizleriyle yürüyerek alandan ayrıldıkları gözlendi.
16.10: İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ulaşıma kapatılan bazı noktalardaki kısıtlamaların saat 16.00 itibariyle kaldırıldığını açıkladı.
"210 kişi gözaltına alındı"
16.00: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır.
15.30: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Saraçhane'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyenleri "Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!" diyerek eleştirdi.
15.07: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kanunsuz gösteri ve yürüyüşüne karşı büyük bir ferasetle, sağ duyuyla karşı koyan, toplumsal olayların nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda, dünyadaki tüm polis teşkilatlarına örnek olan İstanbul'daki kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Milletimizin destek ve duası sizlerle" ifadesini kullandı.
15.05: Barikatı aşmaya dönük çabalar aralıklarla devam ederken tarihi Bozdoğan Kemerleri'nde TOMA'larla bariyer aşama aşama Saraçhane'ye doğru genişletildi, 1 Mayıs katılımcıları Aksaray'a kadar uzaklaştırıldı.
Gözaltılara tepki
15.00 Yapılan müdahalelere ve gözaltılara yönelik tepkiler ardı ardına geldi. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği Eş Direktörü avukat Veysel Ok, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 150’den fazla yurttaşın gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç Anayasa Mahkemesi kararını hatırlatarak, ''Yapılan gözaltı işlemleri derhal sona erdirilmeli” dedi.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ise yapılan gözaltı uygulamalarının tamamen hukuka aykırı olduğunu vurguladı. İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç toplantı ve gösteri yürüyüş haklarının hukuksuz bir şekilde kullandırılmak istenmediğini vurguladı.
Saraçhane'deki gruplar dağılmaya başladı
14.05 Saraçhane'deki eylem ve kutlamanın; DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin kararıyla sonlandırıldığı anonsunun ardından gruplar Saraçhane bölgesinden ayrıldı. Bazı eylemciler ise alınan bu karara tepki gösterdi.
Meydandan ayrılan grupların bir kısmı Aksaray, bir kısmı ise Fatih yönüne doğru dağıldı. Polis ekiplerinin boşaltılan Saraçhane Meydanı ve Bozdoğan Kemeri çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.
13.50: Saraçhane'de biber gazlı müdahale
13.30: KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz "Barikatı aşmak konusunda bir sıkıntı yaşıyoruz. Taksim Meydanı’na yürüyemiyoruz. Burada bir şiddet uygulanıyor, polis gaz ile saldırıyor" dedi.
13.23: 1 Mayıs Komitesi, polisin sert müdahale ettiği Saraçhane'deki programı sonlandırdığını duyurdu. DİSK Başkanı Çerkezoğlu, "Bundan sonra attıkları her adımda bu iradeyi görecekler, bu iradeyi tanıyacaklar" dedi.
13.20: Göstericiler şimdilik polisin tazyikli su ve biber gazıyla yaptığı müdahale sonrası geri çekildi.
13.12: Taksim'de sessizlik hakim. Meydanda ve sokaklarda sadece turistler var.
12.50: Bozdoğan Su Kemeri önünde işçiler ile polis arasında gerginlik devam ediyor. En az 150 kişi gözaltına alındı.
12.16: Göstericilerin tekrar barikatlara yaklaşmasının ardından polis yeniden biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etmeye başladı. Birçok kişi gözaltına alındı.
12.05: TÜRK-İŞ'e üye bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.
12.02: Bozdoğan Su Kemeri 'den biber gazıyla yapılan müdahalenin ardından göstericiler barikatlardan uzaklaştı.
11.55: Saraçhane'de konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt halkının mücadelesini işçilerin mücadelesiyle birleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Yaşamakta olduğumuz zulmü ve yoksulluğu bitirmek bizim elimizde" dedi.
11.50: Polis, vatandaşlara dağılmaları aksi halde tekrar müdahale gerçekleştirileceğine dair uyarıda bulundu. Bazı göstericiler gözaltına alınıyor.
11.30: Saraçhane’deki Bozdoğan Su Kemeri önüne boydan boya polis barikatı kuruldu. Emniyet güçleri Taksim'e çıkmak isteyen sendika üyelerine müdahale etti. İşçiler barikatları aşmaya çalışıyor.
11.20: Trafiği kapatarak Taksim'e yürümek isteyenlere müdahale
- Şişli Darülaceze Caddesi'nde toplanan bir grup, trafiği kapatarak Taksim'e yürümek istedi. Slogan atan gruba müdahale eden polis ekipleri, 11 kişiyi gözaltına aldı.
- Polis, Kurtuluş'ta slogan atarak Taksim'e yürümek isteyen Umut-Sen üyelerine de müdahale etti. Ekipler, 13 kişiyi gözaltına alarak, emniyete götürdü.
- Dolapdere'den Taksim'e ilerlemek isteyen bir grubun yürüyüşüne de güvenlik güçleri müsaade etmedi. Polis, uyarıya rağmen dağılmayan gruptaki 5 kişiyi gözaltına aldı.
- Çeşitli sendikaların üyelerinden oluşan 6 grup da farklı zamanlarda Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi önünde toplanmaya çalıştı. Bu gruplara müdahale eden polis ekipleri, gözaltına aldığı kişileri otobüslere bindirerek emniyete götürdü.
- Polis ekipleri, Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi'nde de kol kola girerek sloganlar atan 4 kişiyi gözaltına aldı.
"Taksim inadımızdan vazgeçmeyeceğiz"
10.50: İmamoğlu ve Özgür Özel ile Saraçhane'deki buluşamaya katılan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz, 1 Mayıs dolayısıyla yaptığı konuşmada "Taksim inadımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
10.45: Güvenlik önlemleri sonrasında Şişli Cumhuriyet Caddesi boş kaldı.
"Taksim bugün özgürleşmezse yarın özgürleşir"
10.40: Anayasa Mahkemesi'nin kararını hatırlatan Özür Özel "Sembolik olarak 1977 sendikasız işçi ile buradayız. Meydandaki sayı bunun onlarca katı. Cumhuriyet Halk Partisi sendikalaşmasının önüne set çekene kadar mücadele edecek. Bütün işçileri ham arama mücadelesine davet ediyoruz. CHP iktidarı aldığında tüm işçiler sendikalı olacaktır. Taksim bugün özgürleşmezse yarın özgürleşir" dedi.
10.28: Özel ve İmamoğlu, DİSK yetkilileri ile birlikte Saraçhane'deki kutlamalara katıldılar. Özel "Saraçhane'de bu toplanma da çok önemli. Taksim özgürleşene kadar da bu direniş sürecektir" dedi.
10.19: İmamoğlu: Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de ne tesadüftür ki burası 1 Mayıs'ta hak arama alanı oldu. Eninde sonunda Taksim'de bir buluşmaya dönüşecek. Ama bugün ama seneye. Umarım ki bu sürece karar verenler burada olanları iyi izlerle. Böyle bir bayramı engelleyen anlayıştan vazgeçerler.
Genel Başkanımız Özgür Özel, İstanbul Saraçhane’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında. https://t.co/oJuPAGKkLn
— CHP 🇹🇷 (@herkesicinCHP) May 1, 2024
10.10: Özgür Özel "Bugün yaşananlar iktidarın özgüvensizliğini gösteriyor. Bugün burada hem CHP'ni hem de çok sayıda sendikanın toplanabilmiş olması önemli bir kazanımdır. Umarım polisin müdahale etmediği yaralanmaların olmadığı bir gün olur" dedi.
10.04: CHP lideri Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'ye geldi.
09.55: Saraçhane'ye Aksaray ve Yenikapı durakları ile, Vatan, Millet Caddeleri yönünden gelişler sürüyor. Taksim'in 1 Mayıs meydanı olduğunu savunan sendika üyeleri ellerinde Anayasa Mahkemesi kararını taşıyor.
09.43: Emniyet güçleri Pertevniyal Lisesi’nden yürüyen gruplar için güvenlik önlemi aldı. Taksim'e çıkan yollar kapanmış durumda olsa da turistler ve yürüyerek işe gitmek zorunda kalanlara izin veriliyor.
09.20: Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen sendika ve sivil toplam örgütlerinin buluşma noktalarından biri de Beşiktaş Barbaros Bulvarı oldu. Polis sabahın erken saatlerinde geniş önlem aldı. Çok sayıda cadde ve sokak ulaşıma kapatıldı. Barikata doğru yürümek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinden oluşan gruptan gözaltına alınanlar oldu.
Taksim'e çıkmak isteyen ilk gruba gözaltı
09:10 Taksim Mis sokakta 1 Mayıs pankartı açarak yürüyen Gençlik Komiteleri üyeleri gözaltına alındı.
08.59: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Saraçhane'de güvenlik önlemleri alındı. Unkapanı Köprüsü'nde yüzlerce polis bekliyor.
08.48: HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendika üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na Filistin bayraklı çelenk bıraktı. Arslan "Eleştirilerimizi yüksek sesle, bir şölen havasında yapalım. 1 Mayıs'ın üzerine bu tür gölgelerin düşmesini istemiyoruz" dedi
07.50: 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplanmaya başladı.
07.34: DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Özkan Atar ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Şükret Sevgener'in aralarında olduğu DİSK'liler Saraçhane'ye geldi.
📍DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Özkan Atar ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Şükret Sevgener'in aralarında olduğu DİSK'liler Saraçhane'de...#HerYerTaksimHerYer1Mayıs pic.twitter.com/JvtbUJh7Ss
— DİSK (@diskinsesi) May 1, 2024
07.00: Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı. Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Kadıköy'de ise çöp konteynerleri kaldırılırken, taş ve bunun gibi maddeler temizlendi. Tedbir alınan alanlarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına da izin verilmedi.
05.30: İstanbul Valiliği'nin açıkladığı deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları başlatıldı. Saat 05.30'dan itibaren, M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı'nın Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu metro istasyonları kapatıldı. Metro istasyonlarında yapılan anonslarda hangi istasyonlarda durup durulmayacağı bildiriliyor.
04.00: Alınan tedbirler kapsamında kara yolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları başladı.
İstanbul'da hangi yollar kapalı?
Metro A.Ş.-İETT Genel Müdürlüğüne bağlı ulaşım ağlarındaki tedbirlere göre M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman metro hattının Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu metro (tüm giriş ve çıkış noktaları dahil) durakları sefere kapatıldı.
Kabataş-Taksim Meydan ile Tünel Meydan-Karaköy arasındaki füniküler hatlarının seferleri ile İstiklal Caddesi'ndeki Nostalji Tramvay seferleri durduruldu. Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı İETT otobüs durakları (Şişli istikameti ve Fatih istikameti olmak üzere çift taraflı) sefere kapatılırken, M11 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Gayrettepe metro durağı, M7 İstoç-Yıldız metro hattının Kağıthane-Yıldız arası tüm metro (tüm giriş ve çıkış noktaları dahil) duraklarında sefer yapılmayacak.
Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay hattında Topkapı istasyonu son durak olarak tespit edilirken Topkapı-Kabataş arasında yolcu taşınmıyor. T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Cibali istasyonu son durak olarak belirlenirken, Cibali-Eminönü arasında yolcu taşınmıyor.
T6 Tramvay Hattı'nın Yenikapı istasyonu son durak olurken, Yenikapı-Kazlıçeşme arasında yolcu taşımacılığı yapılmayacak, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu metrobüs durakları da çift taraflı olarak sefere kapatıldı.
Yarın saat 05.30'dan itibaren, deniz ulaşımında da Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na yolcu ve araç taşınmayacak. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Eminönü iskeleleri ile Harem-Sirkeci arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapılmayacak, Adalar'a yapılan karşılıklı seferler ise Eyüpsultan tarafına yapılan seferler devam edecek. Balat, Beyoğlu, Sütlüce, Hasköy sahil tarafına yapılan vapur seferleri de iptal edildi.
TURYOL-DENTUR Deniz Motorları Şirketine bağlı ulaşım araçlar Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'ndaki Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Eminönü iskelelerine sefer yapmıyor. Adalar ve Eyüpsultan tarafına yapılan seferler devam ederken, Balat, Beyoğlu, Sütlüce, Hasköy sahil tarafına yapılan seferler gerçekleştirilmiyor. Yarın, saat 05.30'dan itibaren, Marmaray Sirkeci istasyonu çift taraflı olarak sefere kapatıldı.
Fatih'te kapatılan yollar
Valiliğin açıklamasında, ilçelere göre yarın saat 04.00'ten itibaren araç trafiğine kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar da sıralandı. Fatih'te Fevzi Paşa Caddesi (Yavuz Selim Caddesi kesişimi), Macar Kardeşler, 15 Temmuz Şehitleri, Vezneciler, Sahil Kennedy, Ragıp Gümüşpala, Reşadiye, Kadir Has (Demir Kilise ile Unkapanı arası), Cemil Birsel ve Ankara caddeleri (Ebu Suud Caddesi ve Sirkeci arası), Atatürk Bulvarı, Unkapanı Köprü ve Galata Köprüleri, Gazi Mustafa Kemal Caddesi (Sahil Kennedy Caddesinden Mudurnu ve Aksaray'a katılım) kapatıldı.
Sahil Kennedy Caddesi, Haliç Köprüsü, D-100 kara yolu, Avrasya Tüneli, Namık Kemal Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Vatan Caddesi, Haliç Köprüsü ve Sahil Kennedy Caddesi alternatif güzergah olarak belirlendi.
Beyoğlu'nda kapatılan yollar
Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı Refik Saydam Caddesi Şişli ve Unkapanı Köprüsü istikameti ile Turabi Baba Caddesi ile Evliya Çelebi Caddesi Tarlabaşı Bulvarı istikameti trafiğe kapatıldı. Kasımpaşa Bahriye Caddesi Piyalepaşa Bulvarı istikameti kapatılacak, Halıcıoğlu Okmeydanı Caddesi Tokaç Sokak Kavşağı'ndan trafik akışı verilmeyecek, Darülaceze Caddesi istikametine de trafik akışı sağlanmayacak.
Piyalepaşa Bulvarı Fişekhane Deresi ile Irmak Caddesi Dolapdere istikameti, Ömer Hayyam Caddesi Tarlabaşı Bulvarı istikameti, Sazlıdere ve Yedikuyular Caddesi Divan Kavşak istikameti, İnönü Caddesi Taksim AKM ve Dolmabahçe Gazhane Caddesi istikameti, Tak-ı Zafer Caddesi ile Kazancı Yokuşu kapama noktası arasında trafik akışı verilmiyor.
Sıraselviler Caddesi Taksim Meydan ve Cihangir istikameti ile İstiklal Caddesi ve İstiklal Caddesi'ne bağlanan bütün yollar, Meşrutiyet Caddesi İlk Belediye Cadde istikameti, Perşembe Pazarı Tersane Caddesi Karaköy Meydan ve Unkapanı Köprü istikameti, Karaköy Kemeraltı Caddesi Galata Köprüsü Eminönü istikameti, Kemeraltı Caddesi Dolmabahçe ve Karaköy Meydan istikameti, Necati Bey Caddesi Dolmabahçe istikameti, Boğazkesen Caddesi İstiklal Caddesi istikameti, Defterdar Yokuşu Caddesi Cihangir istikameti, Meclisi Mebusan Caddesi Dolmabahçe ve Karaköy istikameti, Mebusan Yokuşu Caddesi Akyol Sokak trafiğe kapatıldı.
Sürücüler güzergah olarak Beyoğlu'nda Donanma, Fişekhane Deresi, Dereboyu, Bülent Demir, Irmak, Kurtuluş Deresi, Kasımpaşa Zincirlikuyu, Fatih Sultan, Fatih Sultan Mimberi, Alt Baruthane, Üst Baruthane, Kulaksız, Okmeydanı, Hasköy, Kumbarhane, İmrahor ve Asker Ocağı caddeleri ve Piyalepaşa Bulvarı'nı kullanabilecek.
Şişli'de kapanacak yollar
Şişli'de Cumhuriyet, Halaskargazi ve Büyükdere caddelerinin Şişli ve Taksim Meydan istikameti ile Rumeli Caddesi Halaskargazi Cadde istikameti, Abide-i Hürriyet Caddesi Çağlayan Alt Geçidi İstanbul Adliyesi önü ışıklar itibariyle trafiğe kapatıldı.
Büyükdere Caddesi Esentepe varyant altı ile Mecidiyeköy arasında trafik akışı verilmeyecek. Darülaceze Caddesi, Ergenekon Caddesi Pangaltı istikameti, Mahmut Ağa Yokuşu Kurtuluş istikameti, Sıracevizler Caddesi Dolmabahçe Tünel istikameti, Akar Caddesi Dolmabahçe Tünel istikameti, Darülaceze Yolu Caddesi Feriköy istikameti, İncirli Dede Caddesi Feriköy istikameti, Dolmabahçe Tüneli Dolmabahçe Meydan istikameti, Duçi Sokak ile Huzur Sokak Sıracevizler Cadde istikameti, Esen Sokak ile Hasat Sokak Şişli Camii istikameti, Darülaceze Caddesi Abide-i Hürriyet Cadde istikameti, Piyalepaşa Bulvarı Çağlayan gelişi Uzay Otomotiv istikameti, Odese Bulvarı Piyalepaşa Uzay Otomotiv istikameti, İmrahor Caddesi Kağıthane Tüneli Bomonti istikameti de trafiğe kapalı.
Sürücüler alternatif olarak Büyükdere Caddesi Mecidiyeköy Meydan ile Zincirlikuyu arası, Mecidiyeköy Yolu, Ortaklar, Bülent Tarcan, Hakkı Yeten, Vali Konağı, Aytekin Kotil, 19 Mayıs, Kadırgalar, Bayıldım, Maçka, Teşvikiye, Abdi İpekçi, Mim Kemal Öke, Taşkışla, Kurtuluş, Bozkurt, Silahşör, Avukat, Çiftecevizler ve Darülaceze caddeleri ile Adil Baba Kavşak arasını kullanabilecek.
Beşiktaş'ta kapatılan yollar
Barbaros Bulvarı Beşiktaş Meydan istikameti, Sait Çiftçi Yıldız Kavşağı Caddesi Barbaros Bulvarı Katılımı, Barbaros Bulvarı Saray Caddesi, Yıldız Caddesi ve Eski Yıldız Caddesi Beşiktaş Meydan dönüşü, Beşiktaş Cadde Dolmabahçe istikameti, Dolmabahçe Cadde Karaköy istikameti, Vişneli Tekke Sokak Dolmabahçe istikameti, Dolmabahçe Gazhane Cadde Karaköy istikameti trafiğe kapatıldı.
Beşiktaş'ta alternatif olarak Barbaros Bulvarı Çıkış istikameti, Çırağan, Ortabahçe, Süleyman Seba , Kadırgalar, Bayıldım, Şair Nedim, Nüshetiye, Ihlamur Yıldız, Emirhan, Ayazma Dere, Yıldız, Palangalar ve Büyükdere caddeleri belirlendi.
D-100 kara yolunda kapanacak yollar
D-100 kara yolunun Kuzey Mecidiyeköy ayrımı, Kuzey Kasımpaşa Taksim ayrımı, Kuzey Okmeydanı Yanyol Kasımpaşa Taksim ayrımı ile Hasdal Okmeydanı Bağlantı Yolu Okmeydanı Köprü Altı, D-100 kara yolu Güney Okmeydanı Piyalepaşa ayrımı, Güney Çağlayan Yanyol Mecidiyeköy ayrımı, Güney Beşiktaş Balmumcu ayrımı kapatıldı.
D-100 kara yolu Kuzeyden Mecidiyeköy'e giden akım kapatılarak Haliç Kuzey istikametine yönlendirilecek. Kuzey Çağlayan Yanyol'dan Kasımpaşa Taksim istikametine kapatılan akım Haliç istikametine verilecek. Kuzey Okmeydanı Yanyol'dan Taksim istikametine giden akım kapatılarak Haliç istikametine yönlendirilecek. TEM istikametinden gelip Piyalepaşa istikametine giden akım kapatılarak Haliç istikametine verilecek. Güney Haliç istikametinden Piyalepaşa'ya giden akım kapatılarak D-100 Güney istikametine verilecek. Güney Çağlayan Yanyol'dan Mecidiyeköy istikametine giden akım D-100 Güney istikametine yönlendirilecek. D100 Güney istikametinden Beşiktaş Balmumcu istikametine giden akım Levent Sarıyer istikametine yönlendirilecek.