06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.08.2022 16:40 | Son Güncelleme: 29.08.2022 13:39

The Independent: Türkiye’nin ‘Madonna’sı tutuklandı

İngiltere merkezli The Independent Gülşen'in Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürülmesini "Türkiye’nin ‘Madonna’sı tutuklandı" başlığıyla duyurdu. Gazete Fenerbahçe taraftarının Austria Wien maçında tezahüratlarla şarkıcıya destek olduğunu yazdı
The Independent: Türkiye’nin ‘Madonna’sı tutuklandı

Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle tutuklanması İngiltere'de de ses getirdi. Birleşik Krallık'ın en genç ulusal gazetelerinden biri olan The Independent, 46 yaşındaki şarkıcıyla ilgili gelişmeleri okuyucularına Türkiye’nin ‘Madonna’sı dini eğitim veren lise sistemiyle ilgili sözleri nedeniyle tutuklandı başlığıyla duyurdu. 

Fenerbahçe taraftarından destek

Gazete tutuklama kararı sonrası Fenerbahçe taraftarının Austria Wien maçında yaptığı tezahüratlarla;  gösterişli kostümleri, abartılı canlı performansları ve renkli müzik videolarıyla tanınan isme destek verdiğini yazdı.

Gülşen'in İmam Hatip liselileriyle ilgili sözlerine yer veren gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İmam Hatip lisesi mezunu olduğunu hatırlattı.

LGBT+ desteği muhafazakarların tepkisini çekti

Independent'ın konu hakkında görüş aldığı İstanbul’daki Amerikan Araştırma Enstitüsü’nde pop kültürü ve siyaset bilimi üzerine çalışan Kenan Behzat Sharpe “Gülşen'in ülkedeki herkesin bildiği birkaç şarkısı var. Gerçekten ikonik bir figür. Sahne performansı, kostümleri ve cesur tercihleriyle tanınan bir Türk Madonnası gibi olduğunu söyleyebilirsiniz” dedi.

Gülşen'in konserlerinde onur bayrağı açtığına dikkat çeken Sharpe, LGBT+ haklarının güçlü bir savunucusu olan şarkıcının bu nedenle muhafazakar kesimin tepkisini çektiğini söyledi.

Son klibindeki ironi

Gazete ayrıca Gülşen’in son klibi Lolipop'ta  pembe üniformalı gardiyanlar tarafından kelepçelenip parmaklıkların arkasına koyulduğu ironisine dikkat çekti.