25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.05.2022 16:10 | Son Güncelleme: 18.05.2022 17:55

Türkiye Barolar Birliği’nden müzik yasağının durdurulması için dava

Türkiye Barolar Birliği saat 01.00'den sonra müzik yayınını yasaklayan genelgenin iptali için İçişleri Bakanlığı'na dava açarak Danıştay'a başvurdu
Türkiye Barolar Birliği’nden müzik yasağının durdurulması için dava

Covid-19 salgını döneminde uygulanan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı, saat 24.00'dan sonra müzik yayınını yasakladı. Salgın tedbirlerinin birçoğu kaldırıldı. Ancak bakanlık, müzik yasağını kaldırmak yerine geçen hafta yayınladığı genelgeyle 01.00'e uzattı.  

"Genelge hukuka aykırı"

Türk Barolar Birliği, genelgenin durdurulması için Danıştay'a başvurarak dava açtı. Birliğin sosyal medyadan yaptığı basın açıklamasında, "bilindiği üzere, müzik yayını saatlerine sınırlama uygulaması, corona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından farklı tarihlerde getirilmiştir. Dava konusu genelgenin yayımı tarihinde, corona virüsü tedbirlerinin uygulanması durumu ortadan kalktığından, varlık amacında “halk sağlığının korunması” ve “kamu yararı” gibi nesnel ölçütler bulunmayan Genelge'nin amaç yönünden hukuka aykırı olduğunun kabulü gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada yasal düzenlemeler çerçevesinde, müzik saatlerinin belirlenmesi konusunda yetkili kurumun T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olduğu ve davalı Bakanlığın konuya ilişkin herhangi bir yetkisinin de bulunmadığı vurgulandı.