08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2024 14:55 | Son Güncelleme: 26.07.2024 15:01

Türkiye şampiyonunu arıyor: Barista Craft Şampiyonası ile İstanbul’da kahve rüzgarı esecek

Kahve kültürünü ve deneyimini zenginleştiren DaVinci Gourmet bu yıl, baristaların yeteneklerini ve tutkularını ortaya çıkarmak amacıyla 20 ülkede düzenlenen prestijli bir yarışma olan DaVinci Gourmet Barista Craft Şampiyonası 2024’ün Türkiye ayağını İstanbul’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor
Türkiye şampiyonunu arıyor: Barista Craft Şampiyonası ile İstanbul’da kahve rüzgarı esecek

Dünya genelinde kahve miksoloji kültürünü genç yeteneklerle buluşturmanın önemine inanan DaVinci Gourmet, kahve topluluğunu hem teknik mükemmellik hem de yaratıcı zanaatı destekleyen bir içecek çözümleri markası olarak içecek sanatçılarına mükemmel çözümler sunma misyonunu sürdürüyor. Dünyanın en büyük lezzet ve beslenme çözümleri şirketi Kerry’nin bir parçası olan DaVinci Gourmet, içecek uzmanlarının operasyonel gereksinimlerini, hedef tüketicilerini ve sürdürülebilir büyüme trendlerini derinlemesine analiz ederek onlar için en kaliteli malzemelerle içecek başyapıtları yaratmalarına ilham veriyor.

Başvurular başladı

Yarışmanın ön eleme turları için dijital kayıtlar başladı. 22 Ağustos tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Barista Craft Şampiyonasına başvurmak isteyen yetenekli uzman baristalar ve kahveye gönül veren miksolojistler başvurularını 31 Temmuz 2024 tarihine kadar en az bir DaVinci Gourmet ürünü içeren kahve bazlı bir içecek tarifiyle birlikte online olarak gerçekleştirebilirler.

Ulusal Final kazananı büyük final için Singapur’a gidiyor

Yarışmanın jüri üyeleri arasında gastronomi alanındaki bilgi ve deneyimlerini birçok platformda paylaşan ve danışmanlık hizmeti sunan Oğul Türkkan, 2016, 2017 ve 2019 yıllarının Türkiye barista şampiyonu olup, uluslararası birçok yarışmada jüri olarak görev alan Nisan Ağca ve 2011 yılında Londra’daki “Shaker Bar School”da Moleculer Mixology eğitimi alarak Türkiye'nin ilk “Moleküler Miksolojist” sertifikasına sahip miksoloji uzmanı olan Bülent Sefer yer alıyor. 

Jürinin önüne çıkacak olan baristalardan DaVinci Gourmet ürünleriyle bir sıcak ve bir soğuk kahve bazlı içecek hazırlamaları isteniyor. Birinci olan barista, 50.000TL’lik ulusal ödülü yanı sıra Singapur’da düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazanacak. İkinci olan yarışmacı 30.000TL, üçüncü olan yarışmacı ise 15.000TL’lik ödülü almaya hak kazanacak. Kazananlar, kahve bazlı yaratıcı reçeteler, barista yetkinlikleri ve aroma & tat eşleştirme kriterlerine göre belirlenecek.

6.000 dolar nakit ödül

Singapur Food and Hotel Asia (FHA) HoReCa fuarında düzenlenecek olan büyük finalde her ülkeden temsilciler içeceklerini bir jüri heyetine sunacak.  Büyük finali kazanan barista, 6.000 dolar nakit ödülün yanı sıra, Güney Kore’de unutulmaz bir kahve deneyim seyahatine çıkma şansı yakalayacak.