20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2024 10:59 | Son Güncelleme: 19.01.2024 11:51

Ünlülerden Alper Gezeravcı paylaşımları

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay mekiğinin roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı. Böylelikle Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu başladı. Tarihe geçen Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna ünlülerden destek paylaşımları geldi
Ünlülerden Alper Gezeravcı paylaşımları

Milli Uzay Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcıyı taşıyan Crew Dragon adlı uzay mekiğinin roketi fırlatıldı ve böylelikle Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başladı. 43 yaşında tecrübeli savaş pilotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu herkesi heyecanlandırdı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın tarihi uçuşuna bir İsveçli, bir İtalyan ve bir İspanyol astronot da eşlik etti. Tarihi ana saatler sayarken son anda ertelenmişti. Gezeravcı'nın uzaya gidişi 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğundaki ilk cümleleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü oldu. Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna ünlüler sosyal medya hesaplarından destek verdi. 

Cem Yılmaz: Uzay oldu mu, biliyorsun...

Uzay filmi G.O.R.A'nın yönetmeni komedyen Cem Yılmaz, "İlk Türk astronot Alper Bey'e ve emeği geçen herkese başarılar dilerim. Uzay oldu mu, biliyorsun... Her zaman..." paylaşımını yaptı. 

Hülya Avşar: Bu iş Mars'ta biter

Hülya Avşar, Instagram'ından "Ben geldim, seni bekliyorum. Bu iş, Mars'ta biter. Yolun açık olsun" yazdı.

Mustafa Sandal: Uzaydan Türkiye başka güzel görünüyordur

Şarkıcı Mustafa Sandal "Bir gün uzay turizmi çok daha ulaşılabilir olacak. Bugün 55 milyon dolar olan belki de 15 - 20 bin dolar olacak. En büyük hayalim o gün geldiğinde uzaya çıkıp, ayı da karşıma alıp, şöyle doya doya bir 'Aya Benzer' dansı yapmak! Alper kardeşim; yersiz ve çekimsiz her anın keyfini çıkar. Cumhuriyet'inizin 100'üncü yılında yukardan, uzaydan Türkiye başka güzel görünüyordur. Bolca keyfini çıkar. Tebrikler" yazdı. 

 Simge Sağın: Şu an bir Türk uzaya gidiyor

Aşkın Olayım parçasıyla Galatasaray taraftarlarının gönlünde taht kuran şarkıcı Simge Sağın "Şu an bir Türk uzaya gidiyor. Çok heyecanlı bir an yaşanıyor. Gurur duydum inanılmaz tarihi bir an" paylaşımını yaptı. 

Oğuzhan Uğur'dan "İstikbal göklerdedir" paylaşımı

Oğuzhan Uğur, Alper Gezeravcı'nın "İstikbal göklerdedir" sözlerini paylaşarak "Bugüne kadar uzaya çıkanların Neil Armstrong’dan daha havalı bir ilk cümle kurabileceğine ihtimal vermezdim. Alper Gezeravcı az evvel kurdu" dedi.