23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.03.2023 13:23 | Son Güncelleme: 21.03.2023 13:54

Washington Post yazdı: Türkiye'de depremden zarar gören bölgeler selle mücadele etti

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkıma uğrayan Şanlıurfa ve Adıyaman sel felaketiyle de sarsıldı. Washington Post, bölgede yaşananları yazdı
Washington Post yazdı: Türkiye'de depremden zarar gören bölgeler selle mücadele etti

Geçen ay meydana gelen depremler ve bunların etkileri nedeniyle zaten harap olmuş olan Türkiye'nin güneydoğusunun bazı bölgeleri, bu ay ani selleri tetikleyen şiddetli yağışların istilasına uğradı. Enkaz yığınları, arabalar ve insanlar, geçen haftaki yağışların ardından hızla akan sel suları tarafından sürüklendi. AFAD, 15 Mart'ta başlayan sel felaketlerinde en az 14 kişinin öldüğünü ve bazılarının da kayıp olduğunu söyledi. 

Bölgeden gelen dramatik görüntüler, mahsur kalanları kurtarmak için suya koşan, onları yakalamak için pencerelerden halatlar ve bükülmüş çarşaflar sarkıtan sakinleri gösterdi. Kayıp beş kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları hafta sonu da devam etti.

Türkiye'de yaklaşık 2,7 milyon kişinin yaşadığı Şanlıurfa ve Adıyaman illeri, geçtiğimiz ay Türkiye'de 50 binden fazla kişinin ölümüne yol açan şiddetli depremlerin vurduğu bölgeler arasındaydı. Ülkede 200 binden fazla bina ya çöktü ya da ağır hasar gördü. Depremler nedeniyle evsiz kalan milyonlarca insan sel başladığında çadırlarda, arabalarda ve konteyner evlerde kalıyordu.

Yerel medyanın bildirdiğine göre, bazı çadır kentlerden ve Şanlıurfa'daki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinden de hastalar  tahliye edildi ancak bölgedeki bir otoyolun bir kısmının çökmesi nedeniyle bu çalışmalar da zorlaştı. Ölenler arasında, cesetleri su basan bir bodrum katında bulunan beş Suriye vatandaşı da bulunuyor. Diğer iki kişi ise bir alt geçitte mahsur kalan minibüsün içinde hayatını kaybetti. Üç depremzedenin bulunduğu bir konteyner ev ise selle birlikte sürüklendi.