18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.06.2023 08:56 | Son Güncelleme: 14.06.2023 09:05

Yağışlar 1 hafta boyunca sürecek

Meteoroloji 14 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. 20 il için sarı kodlu uyarı yapılırken yağışların Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor
Yağışlar 1 hafta boyunca sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Malatya, Gaziantep çevreleri ile Bursa ve Bilecik'in doğusunun aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların; İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz (Tokat, Amasya, Çorum ve Ordu çevreleri ile Samsun’un doğusu), Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Giresun çevreleri, Trabzon'un iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Samsun'da şiddetli yağış sel ve taşkınlara neden oldu

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz (Tokat, Amasya, Çorum ve Ordu çevreleri ile Samsun’un doğusu), Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Giresun çevreleri, Trabzon'un iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Bölgelerimize göre hava durumu

Ankara'da kuvvetli sağanak etkili oluyor. Kentte günlerdir devam eden yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Araçlar su altında kaldı.

 

Marmara'da hava nasıl olacak? 

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Bursa ve Bilecik'in güney kesimlerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bursa: 15°C, 26°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, güney kesimleri yerel sağanak yağışlı
Edirne: 15°C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu
İstanbul: 17°C, 24°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı
Kocaeli: 15°C, 24°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı


Sarı kod uyarı nedir?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir anlamı taşır. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.