28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 19.12.2022 17:50 | Son Güncelleme: 19.12.2022 20:14

Amber Heard Johnny Depp'e 1 milyon dolar ödeyecek

Johnny Depp ve Amber Heard sonunda birbirlerine karşı hakaret iddialarını çözüme kavuşturdu. Heard eski kocası Depp'e 1 milyon dolar ödemeyi kabul etti 
Amber Heard Johnny Depp'e 1 milyon dolar ödeyecek

Johnny Depp ve Amber Heard uzun zamandır süren boşanma davalarına sonunda noktayı koydu. İkilinin avukatları, Heard'ün sigorta şirketinin davaya son vermek için Depp'e 1 milyon dolar ödemesini öngören bir anlaşma yaptı. Daily Mail'in haberine göre, aktris için önemli bir zafer olarak, davayla ilgili konuşma yasağı yok ve Amber suçunu kabul etmedi. İkili, Heard'ün kısa süren evlilikleri sırasında aile içi şiddete maruz kaldığını iddia etmesinin ardından son altı yıldır hukuk savaşı veriyordu. İlk mahkeme Heard'ün lehine karar verdi ancak bu yılın başlarında Fairfax, Virginia'da görülen ikinci bir dava Depp'in lehine sonuçlandı.

Altı hafta süren hakaret davasının ardından 36 yaşındaki aktrisin 10 milyon dolar tazminat ve daha sonra 365 bin dolara düşürülen 5 milyon dolar cezai tazminat ödemesine karar verdi. Bununla birlikte Heard'ün hakaret davasına karşı dava açmasıyla aynı mahkeme 59 yaşındaki Depp'e 2 milyon dolar tazminat cezası verdi. Amber'a yakın bir kaynak Daily Mail'e yaptığı açıklamada "Amber şimdi altı yıl önce planladığı gibi hayatına devam etmeyi dört gözle bekliyor" dedi. Heard Instagram'da yayınladığı bomba gibi açıklamada, davalar nedeniyle hayatının mahvolduğunu söyledi. Amerikan hukuk sisteminde adaletin yerini bulacağına dair tüm inancını kaybettiğini belirten Heard, bunu İngiltere mahkemelerinde gördüğü muameleyle kıyasladı ve eski kocasının Virginia mahkemesinde akıl ve yasal süreç yerine popülerlik ve güce oy verdiği için kazandığını iddia etti. 

Davayı finanse etmek için Los Angeles'taki evini zaten satan Amber, daha fazla kaybetme riskini göze almak istemedi. Bu anlaşma, evinin sigorta şirketinin Depp'e yapılacak ödemeyi üstleneceği anlamına geliyor.  Amber açıklamasının devamında, "Uzun süre düşündükten sonra, Virginia'da eski kocam tarafından bana karşı açılan hakaret davasını çözüme kavuşturmak gibi çok zor bir karar aldım. Gerçeğimi savundum ve bunu yaparken de hayatım mahvoldu. Şimdi nihayet altı yıldan uzun bir süre önce terk etmeye çalıştığım bir şeyden kendimi özgürleştirme fırsatına sahibim. Hiçbir itirafta bulunmadım. Bu bir taviz verme eylemi değil. İleriye dönük olarak sesimi duyurmam konusunda herhangi bir kısıtlama ya da engelleme söz konusu değildir. Bu kararı, korumasız ifadelerimin eğlence ve sosyal medya malzemesi olarak kullanıldığı Amerikan hukuk sistemine olan inancımı kaybetmiş olarak veriyorum" ifadelerini kullandı.

Karayip Korsanları'nın eski yıldızı Depp kariyerini yeniden başlatmaya çalışsa da, devam eden hukuk mücadelesinin, aktörün Londra'daki davanın ardından Fantastik Canavarlar serisinden kovulması da dahil olmak üzere, üzerinde büyük bir etkisi olduğu açık.

 Ne olmuştu?

Johhny Depp ve eski eşi Amber Heard’ün davası 12 Nisan’da görülmeye başladı. Dava, Deep’in, Heard’e yazdığı bir makale hakkında 2019 yılında açtığı hakaret davası etrafında dönüyor. Deep, Heard’ün 2018 yılında aile içi şiddet ve taciz hakkında yazdığı makalenin kariyerine onarılamaz bir şekilde zarar verdiğini söylüyor. Altı hafta sürmesi planlanan davada Deep tarafından gönderilen şiddet içerikli mesajlar, çiftin kavgalarının ses kayıtları gibi birçok şey sosyal medyada ses getirdi.