28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.06.2022 15:43 | Son Güncelleme: 19.06.2022 15:58

Amber Heard, Johnny Depp’in eski sevgililerinin, onu şiddetle suçlamaktan korktuklarını öne sürdü

Amber Heard'ın davadan sonraki ilk röportajının tamamı dün yayınlandı. Heard röportajında Depp'in eski sevgililerinin korktukları için onu suçlamadığını iddia etti
Amber Heard, Johnny Depp’in eski sevgililerinin, onu şiddetle suçlamaktan korktuklarını öne sürdü

Amber Heard, 1 Haziran’daki karalama davasını kaybetmesinden sonra yaptığı ilk röportajda Johnny Depp’in eski sevgililerinin onu alenen şiddetle suçlamaktan korktuklarını iddia etti. 36 yaşındaki aktristin, NBC’de Savannah Guthrie’ye verdiği röportaj geçen hafta üç kısa bölüm olarak gösterilmişti. Röportajın tamamı ilk kez dün akşam yayınlandı. Heard, Guthrie’ye hikayeyi kendi tarafından anlatmaktan korktuğunu söyledi. 

"Bana ne olduğuna bak"

Röportajda Guthrie, Heard'ın Depp'e yönelik taciz iddiaları öne süren tek kadın olduğuna dikkat çekti ve ona neden kimsenin sesini çıkarmadığını sordu. Heard, “Öne çıktığımda bana ne olduğuna bak. Sen olsan çıkar mıydın?” diye yanıt verdi. 

Altı hafta süren dava sırasında Johnny Depp ile 1994-1998 yılları arasında birlikte olan Kate Moss mahkeme de ifade vererek, ünlü aktörü savunmuştu. Moss, Depp’in onu merdivenlerden aşağı ittiği iddiasının yalan olduğunu söylemişti. 

"En korkutucu şey inanılmamak"

Heard ayrıca kendisine yöneltilen nefret ve hakaret nedeniyle yaralandığını ancak davayı açtığına pişman olmadığını anlattı. Heard, “Cinsel şiddetten bahseden biri için en korkutucu, en ürkütücü şeyin inanılmamak, yalancı olarak anılmak veya aşağılanmak olduğunu biliyorum” dedi. 

Heard’ın iddialarını yinelediği bu röportajın yayınlanması, aktiristin yeniden tepki çekmesine neden oldu. Ancak cuma günü röportajın tamamı yayınlanmadan kısa bir sürece önce Heard’ın ekibi pişmanlık duymadıkları konusunda ısrar etti. DailyMail’e konuşan sözcü, “Bay Depp veya ekibinin bununla ilgili bir sorunu varsa Johnny’nin de bir saatliğine Savannah Guthrie ile oturup onun tüm sorularını yanıtlamasını öneriyoruz" dedi.

Depp'in hukuk ekibinden açıklama

Heard ayrıca terapistinin notlarıyla dolu bir dosya yayınladı ve bunun Depp'e karşı fiziksel ve cinsel taciz iddialarını belgeleyen kanıtlar olduğunu öne sürdü. Ancak bu notlar yargıç tarafından reddedilmişti. 

Dateline’a verilen bir açıklamada da Depp’in hukuk ekibi röportajda iddiaların tekrarlanmasını eleştirdi. Açıklamada, “Sanık ve ekibinin, dava konusu olan konuları tekrar etmeye, yeniden tasarlamaya ve yeniden yargılamaya geri dönmeleri talihsiz bir durum. Mahkeme oybirliğiyle Johnny’nin lehine kesin olarak kararını verdi” ifadeleri kullanıldı. 

(Kaynak: DailyMail)