11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.06.2022 23:08 | Son Güncelleme: 15.06.2022 08:54

Amber Heard’ın röportajı yeni bir davaya neden olabilir

Hukuk uzmanları Amber Heard’ın Today Show’daki röportajında, eski eşine olan suçlamalarını yinelemesinin ardından Johnny Depp’in yeni bir dava açabileceğini söyledi
Amber Heard’ın röportajı yeni bir davaya neden olabilir

Amber Heard, Today Show’a verdiği ve şimdiye kadar iki parçası yayınlanan röportajda şiddet ve taciz iddialarını tekrarlayarak yeni bir dava için kapı araladı. Uzmanlar bu açıklamaların yeni bir dava için gerekçe olabileceğini belirtti. 

Geçen hafta New York'ta kaydedilen ve hafta boyunca üç bölüm halinde yayınlanacak röportaj sırasında, 36 yaşındaki aktris, 59 yaşındaki Depp'e karşı açtığı karalama davasındaki kararı 'haksız' olarak nitelendirdi ve aktörün yalan söylediği konusunda konusunda ısrar etti. 

New York merkezli Romano Law’da çalışan avukat Nicole Haff, Heard’ın yorumlarının geri tepebileceğini ve onun Karayip Korsanları yıldızı tarafından bir kez daha dava edilmesine yol açabileceğini açıkladı. Haff, bu röportajın yasalara göre üçünü bir davaya yol açabilecek yeni bir yayın olarak kabul edilebileceğini söyledi.

MincLaw hukuk şirketine göre hakareti tekrar eden veya yeniden yayınlayan bir kişi, orijinal karalayıcı materyalin yayıncısıyla aynı sorumluluğa tabi olacak. Şirket, "Hakaret içeren bir beyan, kasıtlı olarak, fiili bir kötülükle veya pervasız bir ihmalle veya ihmal yoluyla, karalanan kişiden başka birine iletildiğinde yayınlanmış olarak kabul edilir" diye ekledi. 

Ancak Haff, Depp'in Heard'a karşı üçüncü bir dava açmasının akıllıca bir hareket olup olmayacağından emin olmadığını da belirterek, Heard’ın avukatlarının ilk kararı ödeyemeyeceğini zaten dile getirdiklerini söyledi. Depp’in avukatları ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Heard, son yayınlanan röportajında mahkemede verdiği ifadesinin ölene kadar arkasında duracağını söyleyerek eski eşinin yalan söylediğini ve ona şiddet uyguladığını yeniden dile getirmişti.

 (Kaynak: DailyMail)