03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.06.2022 10:46 | Son Güncelleme: 02.06.2022 10:54

Amber Heard, Johnny Depp’e 8 milyon dolar tazminatı nasıl ödeyecek?

Johnny Depp'e karşı olan karalama davasını kaybeden Amber Heard, ülün aktöre 8 milyon dolar tazminat ödeyecek. Aquaman filmlerinden 3 milyon dolar kazanan aktris, iftira davasını kaybettikten iflasla karşı karşıya kalabilir
Amber Heard, Johnny Depp’e 8 milyon dolar tazminatı nasıl ödeyecek?

Amber Heard, Çarşamba günü aktöre karşı açtığı hakaret davasını kaybettikten sonra eski kocası Johnny Depp'e 8 milyon dolardan fazla tazminat ödemeye mahkum edildi. Peki, Heard bu parayı nasıl ödeyecek? 

Ünlü yıldızın mali durumu bilinmiyor  ancak televizyondaki ve Aquaman filmlerindeki çalışmaları için milyonlar kazandı. Duruşmadaki ifadeleri Heard'ın ceplerinin bu kadar büyük bir meblağ ödeyecek kadar derin olup olmadığı konusunda soruları gündeme getirdi. Heard'in tazminat olarak 10 milyon dolar ve 350 bin dolar cezai tazminat dahil olmak üzere zararları nasıl karşılayacağına dair spekülasyonlar var.  

Mahkeme kararına göre Heard, Depp'ten 2 milyon dolar alacak ve ona ödemesi gereken 8 milyon dolardan biraz fazla ödeme yapması gerekecek. Jüri kararına göre Heard aslında 5 milyon dolar cezai tazminat ödeyecekti ancak eyalet yasalarına göre üst sınır olan 350 bin doları ödemesi yeterli. 

İtiraz ederse faiz ödemek zorunda kalabilir

Duruşma sırasında Heard, 2017'de Depp'ten boşandıktan sonra hayır kurumlarına 7 milyon dolar bağışlayamadığını, çünkü eski kocasının kendisine 50 milyon dolarlık dava açtığını itiraf etti. Heard ifadesinde, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'ne (ACLU) bağışlamayı taahhüt ettiği parayla ilgili olarak, "Tüm taahhütlerimi yerine getirme niyetindeyim" dedi. 

Gelecekteki maaşları haczedilebilir

Ayrıca Heard duruşma ifadesinde Depp ile olan yasal savaşı nedeniyle kariyerinin durma noktasına geldiğini ileri sürdü. Eğer Heard dün açıklanan karara itiraz etmeye karar verirse, muhtemelen 10,35 milyon dolarlık kararın tamamı için tahvil ve faiz ödemek zorunda kalacak. 36 yaşındaki aktris ödeme yükümlülüğünü yerine getirmezse ve mahkeme gerekli kazanç potansiyeline sahip olduğunu tespit ederse alacağı ödemelerin bir kısmını tazmin etmek zorunda kalabilir. 

Heard yargılanması sırasında, filmlerin gişedeki performanslarına dayalı olarak kendisine Aquaman için 1 milyon dolar ve Aquaman ve Kayıp Krallık için 2 milyon dolar ödendiğini doğruladı. Heard, temyize gitmemeye karar verirse, mevcut ve gelecekteki maaşları haczedilebilir.

Heard iflas başvurusunda da bulunabilir. Ancak bu durum 8 milyon dolarlık tazminatı ödemekten kurtarsa da 350 bin dolar cezai tazminat ödemek zorunda kalabilir. Depp ise herhangi bir parasal tazminattan feragat etmeye karar verebilir ancak şu ana kadar bu konudaki niyetiyle ilgili bir açıklama yapmadı. 

Johnny Depp ve Amber Heard davasının perde arkası BluTv'de