15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.06.2022 17:40 | Son Güncelleme: 20.06.2022 17:59

Yüz haritalandırma bilimine göre Amber Heard dünyadaki en güzel yüze sahip

Londra'da cerrah Doktor Julian De Silva tarafından gerçekleştirilen bir yüz haritalandırma sistemine göre Amber Heard dünyanın en güzel yüzüne sahip. Birinci sıradaki aktristi Kim Kardashian, Kate Moss, Emily Ratajkowski takip ediyor
Yüz haritalandırma bilimine göre Amber Heard dünyadaki en güzel yüze sahip

New York Times Johnny Depp'in karalama davasını kazanmasında erkek güzelliğinin etkili olduğunu yazdı ancak Amber Heard de bilime göre resmen dünyanın en güzel yüzüne sahip. Johnny Depp'in eski eşi, en son yüz haritalama verilerine göre, Kim Kardashian ve İngiliz süper model Kate Moss'u bile geçerek dünyanın en güzel kadını oldu.

36 yaşındaki aktrisin yüzü, binlerce yıldır mükemmelliğin gizli formülünü barındırdığı düşünülen Fi Altın Oranına yüzde 91,85 uygun çıktı. Heard, Londra'daki Harley Street cerrahı Doktor Julian De Silva tarafından en son yüz haritalama teknikleriyle test edildi. 

Fotoğraflardan gözleri, kaşları, burnu, dudakları, çenesi ve yüz şekli ölçüldü ve 12 kilit nokta analiz edildi. Heard’ın yüz ölçülerinin 1.618 olan Fi oranının yüzde 91.85’i olduğu bulundu.  Yunanlılar, oranın doğada her yerde olduğunu keşfettiler ve bu oranın dünyanın en güzel yüzlerinin gizli formülünü barındırdığı düşünülüyor. 

Londra'daki Gelişmiş Yüz Kozmetik ve Plastik Cerrahi Merkezi'ni yöneten Dr De Silva,"Yüz şekillerinde ince iyileştirmeler yapmayı hesaplayabilen yepyeni bir bilgisayar haritalama tekniği geliştirdik. Bu çığır açan teknolojiyle, birini fiziksel olarak güzel yapan şeyin ne olduğuna dair bazı gizemleri çözdük” dedi. 

Dünyanın en güzel kadınlarını test etti

Bu haritalama tekniğiyle yüzdeki önemli noktalar için algoritmalar oluşturduklarını söyleyen De Silva, “Sistemi dünyanın en güzel kadınlarından bazılarında test etmenin iyi bir fikir olacağını düşündüm” diye ekledi.  

Sonuçların şaşırtıcı olduğunu belirten cerrah, birçok ünlü aktris ve modelin antik Yunan ilkelerine yakın yüz özelliklerine sahip olduğunu söyledi. Aynı teknolojiyle test edilenler arasında yüzde 91.39 ile Kim Kardashian ikinci sırada yer alıyor. Süper model Kate Moss yüzde 91.06 ile üçüncü sırada yer alırken, dördüncü sırada yüzde 90.8 ile Emily Ratajkowski bulunuyor. Son olarak beşinci sırada ise yüzde 90.18 ile Kendall Jenner var.

(Kaynak: DailyMail)