08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.07.2024 10:16 | Son Güncelleme: 13.07.2024 11:12

Asya'nın en pahalı düğünü başladı: Tahmini harcama 156 milyon dolar

Asya'nın en zengin adamı Mukesh Ambani'nin oğlunun evlilik maratonu, mart ayından bu yana gerçekleşen ön kutlamaların ardından nihayet 4 günlük düğün faslına ulaştı. Hem ünlü hem siyasi kişinin katıldığı eğlenceler için uzmanlar şimdiden 156 milyon $ harcandığını düşünüyor
Fotoğraf: Raju Shinde/Hindustan Times, Getty Images aracılığıyla
Fotoğraf: Raju Shinde/Hindustan Times, Getty Images aracılığıyla

Aylar süren gösterişli kutlamaların ardından Asya'nın en zengin adamının oğlunun düğünü töreni Hindistan'ın Mumbai kentinde nihayet başladı. Reliance Industries Yönetim Kurulu Başkanı Mukesh Ambani'nin oğlu Anant Ambani, ilaç devi Viren ve Shaila Merchant'ın kızı Radhika Merchant ile dünya evine giriyor. Dört gün sürecek olan düğün, ailenin mart ayından bu yana ev sahipliği yaptığı ve aralarında Rihanna ve Justin Bieber'ın da bulunduğu pop yıldızlarının performanslarını sergilediği bir dizi gösterişli partinin son durağı olacak.

Reality TV yıldızı Kim Kardashian ve Birleşik Krallık'ın eski başbakanları Tony Blair ve Boris Johnson düğüne katılan uluslararası konuklar arasındaydı. Ayrıca ABD'li güreşçi ve aktör John Cena da ev sahibinin yakınlarına sarılırken ve onları tebrik ederken görüldü. Pazartesi günü sona erecek olan kutlamalar nedeniyle Mumbai'nin önemli yolları birkaç saatliğine kapatıldı.

Tepkileri beraberinde getirdi

Düğündeki olağanüstü harcamalar ve zenginlik tepkileri de beraberinde getirdi. Şehir sakinleri yolların kapatılmasının muson sellerinin neden olduğu trafik sıkışıklığını daha da kötüleştirdiğinden şikayet ederken, kimileri de görgüsüzlüğün bu şekilde sergilenmesini sorguladı.

Dünyanın en zengin 10'uncu adamı

66 yaşındaki Mukesh Ambani, Forbes'a göre şu anda 115 milyar dolarlık net servetiyle dünyanın en zengin 10. adamı. Babası tarafından 1966 yılında kurulan Reliance Industries, petrol ve perakendeden finansal hizmetler ve telekomünikasyona kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren dev bir holding. Anant Ambani, hepsi de Reliance Industries'in yönetim kurulunda yer alan üç çocuğundan en küçüğü. 29 yaşındaki Ambani Reliance'ın enerji işleriyle ilgileniyor ve Reliance Vakfı'nın yönetim kurulunda yer alıyor.

Harcamalar 132 ila 156 milyon dolar arasında

Ambaniler bu düğünün kendilerine ne kadara mal olduğunu açıklamadılar ancak düğün planlamacıları şimdiden 11 milyar ila 13 milyar rupi [132 milyon ila 156 milyon dolar] arasında bir harcama yaptıklarını tahmin ediyorlar. Rihanna'ya performansı için 7 milyon dolar (5,5 milyon sterlin) ödendiği söylenirken Justin Bieber için bu rakamın 10 milyon dolar olduğu öne sürülüyor. Reliance'ın ismi açıklanmayan bir yöneticisi, gazetecilerle paylaştığı bir notta etkinliğin "Hindistan'ın küresel sahnede artan itibarının güçlü bir sembolü" olduğunu iddia etti.

Konuklar özel jetle gezdirildi

Kız kardeşi Khloé Kardashian'la birlikte şehirde bulunan Kim Kardashian'ın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Haberlere göre Kardashian'lar, ünlülerin kuaförü Chris Appleton'ın da aralarında bulunduğu bir stilist ekibi ve bir grup yapımcıyı seyahatlerinin her ayrıntısını yakalamaları için yanlarında getirdiler.

Kim Kardashian ve Khloe Kardashian, Hindistan'ın Mumbai kentindeki Anant Ambani düğününde (Fotoğraf: MEGA/GC Images)


Eski Hindistan Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind, İngiltere'nin Hindistan Yüksek Komiseri Lindy Cameron ve ABD'nin Hindistan Büyükelçisi Eric Garcetti de düğüne katılmak üzere şehirde bulunuyor.
Hava kiralama şirketi Club One Air'in CEO'su Rajan Mehra, Reuters'e yaptığı açıklamada ailenin düğün konuklarını etkinliğe taşımak için üç Falcon-2000 jeti kiraladığını söyledi. Mehra, "Konuklar her yerden geliyor ve her uçak ülke genelinde birden fazla sefer yapacak" dedi.