15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.01.2024 14:09 | Son Güncelleme: 05.01.2024 17:25

Belgeler yalanlarını da ortaya çıkardı: Epstein ile hiç görüşmeyen ünlüler

ABD'de kamuoyuna açılan Jeffrey Epstein belgeleri, pedofili finansçının çok sayıda ünlüyle bağını kanıtladı. The Guardian'ın haberine göre aynı zamanda hayattayken görüştüğünü iddia ettiği Leonardo DiCaprio ve Cate Blanchett gibi birçok yıldızla da hiç görüşmediği de ortaya çıktı
Belgeler yalanlarını da ortaya çıkardı: Epstein ile hiç görüşmeyen ünlüler

Jeffrey Epstein, Bill Clinton ve Prens Andrew da dahil olmak üzere pek çok zengin ve güçlü erkeği ortakları arasında sayarken çarşamba günü yayınlanan bir mahkeme belgesi, yakın olduğunu iddia ettiği ünlü isimlerin de ortaya çıkmasını sağladı. Seks ticaretinden hüküm giyen Epstein'ı suçlayanlardan biri olan Johanna Sjoberg, ifadesinde Leonardo DiCaprio ve Cate Blanchett gibi film yıldızlarını tanıdığından bahsetmeyi sevdiğini ve bu ifadelerin dayanıksız palavralar olarak göründüğünü iddia etti. 

Bir avukat Sjoberg'e, "Cate Blanchett ya da Leonardo DiCaprio ile tanıştığınızı söyleyen bir basın haberi gördüm?" dedi. Sjoberg ise onlarla tanışmadığını söyledi ve "Onlar hakkında konuştuğum anlar Epstein'a masaj yaptığım zamanlardı. Bazen bırakıp çok fazla telefonla konuşurdu. Bir keresinde döndüğünde, 'Ah, o Leonardo'ydu' veya 'O Cate Blanchett veya Bruce Willis'ti' gibi şeyler söyledi" cevabını verdi.

"Onunla telefonda hiç konuşmadılar"

Avukatın, "Yani Cate Blanchett ya da Leonardo DiCaprio ile tanışmadınız mı?" sorusu üzerine Sjoberg, tanışmadığını ve tanışmış olsa hatırlayacağını belirtti. Avukatın diğer bir sorusu üzerine Sjoberg, Cameron Diaz ile de tanışmadığını ekledi. Leonardo DiCaprio'nun bir temsilcisi Epstein ile aralarında herhangi bir telefon görüşmesi olduğunu reddetti. Diaz'ın bir temsilcisi de, "Cameron, Jeffrey Epstein ile hiç tanışmadı, onunla aynı yerde bulunmadı ya da onun adını anmış ya da onu tanıdığını ima etmiş olsa da olmasa da onunla herhangi bir ilişkisi olmadı" ifadelerini kullandı. 

Blanchett'in bir temsilcisi Epstein ile hiç tanışmadığını ya da herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi. Willis'in temsilcileri yorum talebine yanıt vermedi. İfade, Epstein'ı suçlayan Virginia Giuffre'nin, Epstein tarafından genç kızların istismar edilmesiyle ilgili olarak seks kaçakçılığından hüküm giyen Ghislaine Maxwell'e karşı açtığı hakaret davasının bir parçasıydı. Maxwell Epstein ile 1991 yazında, babasının New York Daily News gazetesini satın aldığı dönemde New York'a taşındıktan sonra tanışmıştı. Sjoberg, İngiliz yayıncılık varisinin kendisini Epstein'ın karanlık ağına çektiğini söyledi. 

Giuffre, Maxwell'e karşı açtığı davayı 2017 yılında karara bağlamış olsa da, davayla ilgili uzun süredir gizli tutulan belgelerin bir kısmı geçtiğimiz birkaç yıl içinde ortaya çıktı. Bu belgelerin yayınlanması, Miami Herald ve diğer medya kuruluşlarının dosyaları kamuoyuna duyurma çabalarından kaynaklandı. Belgelerde Epstein'ın yüksek profilli kişilerle olan bağlarına ilişkin tartışmalar büyük ölçüde Epstein'ın yandaşları hakkında daha önce bildirilenleri tekrarlıyor. Bir belgede Epstein, Maxwell'e Giuffre'nin görevi kötüye kullanma iddialarına karşı savunma olarak bazı tanınmış kişileri öne sürmesini söylüyor.

Epstein, örneğin merhum ünlü İngiliz teorik fizikçi Stephen Hawking ile iletişiminin kendisini temize çıkarmaya yardımcı olabileceğini öne sürdü. Daha önceki haberlere göre Hawking, 2006 yılında komşu bir adada bir konferansa katıldıktan sonra Epstein'ın ABD Virgin Adaları'ndaki özel adasında akşam yemeğine gitmişti. 

Epstein'ın bazı ünlüler hakkındaki açıklamaları şüpheli görünse de, çok sayıda ünlüyle ilişki kurdu. Sjoberg'in ifadesinde merhum pop yıldızı Michael Jackson'ın Epstein'ın Palm Beach'teki malikanesine gittiği ve ünlü illüzyonist David Copperfield ile Epstein'ın evlerinden birinde tanıştığı iddia ediliyor.