26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.01.2023 14:42 | Son Güncelleme: 21.01.2023 16:06

Beyonce batık otelin yeniden doğuşu için 24 milyon dolara sahne alacak

2008 yılında 5 milyon dolarlık havai fişek gösterisi ve önemli konuklarıyla açılış yapan Dubai Atlantik Otel borç içinde batmasının ardından tekrar açılıyor. ABD'li ünlü şarkıcı Beyonce ise otelin şatafatlı açılış töreninde 24 milyon dolara sahne alacak
Beyonce batık otelin yeniden doğuşu için 24 milyon dolara sahne alacak

Kasım 2008'de Dubai'deki Atlantis Oteli büyük bir törenle açıldı. 5 milyon dolarlık bir havai fişek gösterisi, dünyanın dört bir yanından gelen A-list konuklar ve pop yıldızı Kylie Minogue'un performansı gerçekleştirilen büyük açılışın öne çıkanları arasında yer aldı. Birleşik Arap Emirlikleri açıldıktan on iki ay sonra biriken borçlarla birlikte iflasın eşiğinde olduğunu duyurdu.

On dört yıl aradan sonra, Atlantis The Royal aynı savurganlıkla birlikte bu hafta sonu açılmaya hazırlanıyor. Ünlü yıldız Beyonce, 24 milyon dolar karşılığında VIP bir dinleyici kitlesine konser verecek ve havai fişekler şehrin ünlü yapay ağaç şeklindeki adası Palm Jumeirah'ın üzerinde gökyüzünü aydınlatacak.

Dubai ve Kerzner International, yapımı yaklaşık 1,5 milyar dolara mal olan ultra lüks otelin açılışının, pandemi sırasında dünyanın başka yerlerindeki jeopolitik ve ekonomik belirsizliklerin çoğundan kaçarak güvenli bir liman olarak ortaya çıktığını ve bunun emirlik için bir yükseliş olmasını umuyor.

Abu Dhabi Commercial Bank'ın ekonomisti Monica Malik, "Dubai şu anda 2009'a kıyasla çok daha güçlü bir konumda. BAE sistemik riskleri azaltmak için düzenlemeler getirdi ve turizm sektörü daha geniş. Pandemiyi güçlü bir şekilde ele almasının ardından küresel olarak daha fazla insan Dubai'yi ziyaret ediyor" ifadelerini kullandı.