29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.10.2023 17:02 | Son Güncelleme: 25.10.2023 17:41

Britney Spears kendi hikayesini anlattı: Beş başlıkta yeni kitabı

İniş çıkışlı ve trajik hayat hikayesiyle sıklıkla gündeme gelen Britney Spears'ın The Woman in Me adlı kitabı, yayınlandı ABC News, ünlü şarkıcının anlattıklarını merak edenler için kitaptan beş önemli kısmı yazdı
Britney Spears kendi hikayesini anlattı: Beş başlıkta yeni kitabı

Britney Spears Grammy dahil olmak üzere sayısız ödül kazandı. Aynı zamanda 41 yaşındaki şarkıcı, dünya çapında 100 milyondan fazla plak sattı. Time dergisi 2021'de onu En Etkili 100 Kişiden biri olarak seçti.  Ancak pop yıldızı, kariyeri, mali durumu ve hatta kısıtlayıcı bir vasilik altında ne yiyebileceği üzerinde bile çok az kontrole sahip olduğu bir dönemden geçti. Spears’ın anı kitabı The Woman in Me çıktı ve böylece, Spears sonunda kendi şartlarıyla kendi hikayesini anlattı. Kitapta Spears’ın kendi diliyle anlattığı hayatındaki önemli kırılma noktaları şöyle:

1. Müzik

Her zaman Spears müzikten çok daha fazlasıyla gündem oldu. Ama halkın gözü önünde olmasının nedeni müzik, bu yüzden buradan başlanmalı. Spears, kitabında 16 yaşında bir çocuk olarak müzik sektörüne yenilikçi fikirler getirmek ve ikonik bir müzik videosu yaratmak hakkında yazdı. Etrafta dans ederken okul üniforması giymek onun fikriydi. Bu şekilde, popüler şarkısı Hit Me Baby One More Time aylarca en çok dinlenen şarkılar arasında listelerde kaldı.

Fütüristik bir astronotu oynayacağı orijinal konsept hakkında ise "Gördüğüm maket beni bir Power Ranger gibi gösteriyordu" diye yazdı. Spears ayrıca 2001 MTV Ödülleri'nde sahnede performans sergilerken yılan tutmanın nasıl bir şey olduğundan da bahsetti.

Aynı zamanda Spears, sahnedeyken yaşadığını hissettiğini dile getirdi. Bunu şu sözleriyle anlattı: Şarkı söylemek beni dilin artık önemli olmadığı, her şeyin mümkün olduğu mistik bir yere götürüyor. Müzik gürültüyü durdurdu, kendimi güvende hissetmemi sağladı ve beni, kendimi tam olarak görülmek ve duyulmak istediğim gibi ifade edebileceğim huzurlu bir yere götürdü. Tüm bunlara karşın, Spears uzun yıllar boyunca baskı altında sahneye çıkmak zorunda kaldı.

2. Vasilik

Spears 2007'de saçlarını kazıttığında bunu meydan okuyan bir güç gösterisi olarak yaptığını söylüyor ancak medyada bu şekilde algılanmıyor. Bunun yerine, saç kazıtması onun zihinsel dengesizliğinin kanıtı olarak gösterildi. Bu söylemin güçlenmesini vasilik takip etti. Spears, vasisi olan babasının ona "Artık Britney Spears'ım" dediğini yazdı. Spears, 13 yıl boyunca medyada ve kamuoyunda kendisini çok az temsil edebildi. Dünyaca tanınan pop şarkıcısının ne yediği izlendi, kimi görmesine izin verileceği başkaları tarafından kararlaştırıldı ve kendi başına düşünme yeteneğinden yoksun olduğu düşünülmesine rağmen, dört yıllık Las Vegas ikametgahının bir parçası olarak zorlu bir program sürdürdü.

3. Ailesi

Spears, babasının elinde yıllarca süren istismara katlandıktan sonra, çocukluğunda babasının alkolle kendi kendine ilaç tedavisi uyguladığını belgeledi. Babasının kendisine karşı davranışının pervasız, soğuk ve kaba olduğunu belirten sanatçı ancak kardeşi Bryan'a daha da sert davrandığını ekledi. Bunun yanı sıra, pop şarkıcısı ebeveynlerinin geçimini sağlayana kadar çok fakir olduklarını yazıyor.

Annesi ve kız kardeşinin her ikisinin de yayınlanmış kitapları var ve Spears bunları kendisinden kar elde etme girişimleri olarak görmezden geliyor (Spears ayrıca daha önce annesi Lynne ile birlikte yazdığı bir kitap da yayınlamıştı). Tüm bu yaşananlar sebebiyle, artık ailesiyle konuşmadığı söyleniyor.

Spears, The Woman In Me'yi Kevin Federline'dan olan iki oğluna ithaf etti. Kendisini çocuklarından uzak tuttuğunu söylediği kitabında Federline'ın pek de gurur verici bir resmini çizmiyor. Ancak manşetleri kaplayan asıl ilişkisi, eski erkek arkadaşı Justin Timberlake hakkında söyledikleri.

4. Justin Timberlake

Bir zamanlar ikilinin çift jean kumaşla birleşerek kamera karşısına geçtiği bir dönem vardı. Ama perde arkasında çok şey yaşandı. Spears kürtaj hakkında yazarken bu iş kendisine bırakılsaydı bunu asla yapmayacağını söyledi. Spears’ın anlattıklarına göre, yine de Justin Timberlake baba olmak istemediğinden çok emindi. Ünlü şarkıcı kitapta, Timberlake'in erkek sanatçılara sağlanan özgürlüğe sahip olmayan kadın sanatçılara uygulanan çifte standarttan faydalanan birisi olduğunu vurguladı. Buna ek olarak, medyadaki aldatma söylentileri arasında, kendisini aldatmasına rağmen mesaj yoluyla onu terk ettiğini de açıkladı.

5. Cinsellik

Spears haklı olarak cinsel hayatının kimseyi ilgilendirmediğine dikkat çekiyor. Ancak gençliğinde bekaretiyle ilgili gazetecilerin saldırgan sorularıyla karşı karşıya kaldı ve kısa üstler giydiği için kendisi üzerinden cinsel obje algısı yaratıldığını belirtti. 

Kitap, model Sam Asghari'den ayrılmadan önce rafa kaldırıldı. 2021'den bu yana vasilikten muaf olan Spears, onun sağlığını önemseyen hayranlarına teşekkür ederek hikayeyi özetledi. Henüz yeni bir parça yayınlamayan şarkıcı, şimdilik özgürlüğünün tadını çıkardığını söyledi. Spears, "Özgürlük aptal olmak ve sosyal medyada eğlenmek anlamına geliyor" diye yazdı.