06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.12.2022 14:56 | Son Güncelleme: 13.12.2022 20:39

BTS'in yıldızı Kim Seok-Jin askere gitti

K-pop yıldızı BTS'in üyeleri arasında en büyük üyesi Jin, bugün askere gitti. 30 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız asker tıraşı kestirdiği saçlarını sosyal medyadan paylaşması ise hayranları tarafından büyük ilgi gördü
BTS'in yıldızı Kim Seok-Jin askere gitti

K-pop grubu BTS'in en büyük üyesi olan Kim Seok-Jin, grubun askere giden ilk üyesi oldu. 30 yaşındaki Jin, geçtiğimiz salı günü sosyal medya hesabından askere gitmeden önce saçlarını kestiği fotoğrafını paylaşarak "Beklediğimden daha şirin görünüyorum" dedi.

Jin, Kuzey Kore sınırına yakın bir acemi eğitim kampında beş haftalık eğitimine bugün başladı. Bundan sonra ise bir cephe birimine atacağı bildiriliyor. Jin'in askerlik haberi ise binlerce BTS hayranını çılgına çevirdi.

Peki Jin'i cephede neler bekliyor?

Jin'in kaydolduğu Yeoncheon acemi eğitim kampında, askerler 30 kişilik odalarda yerdeki hasırlar üzerinde uyuyorlar. Zorlu savaş zamanı senaryolarına tabi tutulmadan önce askerlere, silahları nasıl kullanacakları ve gerçek mühimmatı nasıl ateşleyecekleri öğretiliyor. 

Askeriye öğrencilerinin anlattığına göre; en zorlu görevleri, CS gazını deneyimleyebilecekleri bir gaz odalarına kapatılmaları ve gerçek bir el bombasını patlatmak.  Eğitimini geçen yıl Yeoncheon'da tamamlayan 22 yaşındaki Yang Su-yeon, "El bombasını tutarken oldukça gergindim ve ne kadar güçlü olduğunu öğrenince şok oldum" dedi. Yang, aldığı askerlik eğitiminin fiziksel olarak zorlu ama zihinsel olarak iyi olduğunu söylerken, komutanlarının da hepsinin yardımsever ve arkadaş canlısı olduğunu belirtti. 

Yang, hizmetini DMZ'de, (Kuzey ve Güney Kore, Askerden Arındırılmış Bölge) en ön cephe konumlarından biri olan 5. Piyade Tümeni ile bir karakol muhafızı olarak geçirdi. Termal görüntüleme ekipmanı kullanarak sürekli olarak diğer taraftaki Kuzey Kore askerlerini inceleyerek gece boyunca nöbet tutmuş. Yang, birkaç kez Kuzey Kore askerlerinin dövüldüğünü, tekmelendiğini veya yüzlerine tokat atıldığına şahit olduğunu söyledi.  Yang, "Onlar bizim gibi ekipmanlara sahip olmadıkları için, ihtiyaç duyduğu ekipmanları elleriyle yapmak zorunda kaldılar". Yang Kuzey Kore'li askerlerin bu halini gördüğünde sahip oldukları için minnettar kaldığını söyledi. "Onları gördüğümde, kendi ekipmanlarımı yapmak zorunda olmadığım için ne kadar şanslı olduğumu anladım. Onlar için üzüleceğim" dedi. 
 

"Dışarı çıktığımızda kirpiklerimiz donardı"

BTS'in yıldızı Jin kış ayları nedeniyle askerlik görevinde soğuklarla mücadele etmek zorunda kalacak. Yang, kışın askerde ne kadar zorlandıklarını anlattı. -20C'nin altına düştüğü için kar küremekle geçen zorlu günlerini hatırlayan Yang, " Dışarı çıktığımızda kirpiklerimiz donardı" dedi. Güney Kore'nin zorunlu askerlik hizmetinden birçok genç Kore'li erkek onları okullarından, işlerinden ve arkadaşlarından uzaklaştırdığı için şikayet ediyor. 
 BTS grubunun dünyaca bir üne kavuşması ve ülkelerine çok fazla dolar kazandırdığı gerekçesiyle askerlik görevini yapmak zorunda olmadıkları, zaten bu şekilde ülkeye hizmet ettikleri hükümet tarafından açıklanmıştı. Ancak geçtiğimiz ekim ayında BTS üyeleri hepsinin askerlik görevini yerine getireceğini söyledi. İlk sırada da gurubun en büyük üyesi Jin yer alıyor. 
 
Eskiden ünlüler için askerde şovmen olarak çalışmaya devam edebilecekleri ayrıcalıklı özel birimler vardı. Ancak bazı ünlülerin kışlalarını çok fazla terk ederek suistimal ettikleri anlaşılınca halkın tepkisiyle söz konusu birim 2013 yılında kaldırıldı. 
 

"Jin'e tavsiyem beklemesi ve bitmesi için dua etmesi"

 Yan, askerlik görevi için, "Zaman kaybı gibi gelmediğini söylersem yalan olabilir. 18 ayda gerçek dünyada daha fazla şey öğrenebilirdim" dedi. Yang ayrıca Jin'e "Jin'e tavsiyem beklemesi ve çabuk bitmesi için dua etmesi" dedi. 
 Askeriye mezunu ve askeri lojistik ekibinde çalışan Heo Sungyoung'un ise daha iyi anıları var. Başlarda her erkek gibi neden askerlik görevinin gerekliği olduğunu söyleyen Heo, daha sonrasında askerliğin kendisine çok değerli dersler öğrettiğini söyledi.  Heo," Askeri okulda benzer geçmişe sahip insanlarla kaynaşmıştım ama orduda herkes çok farklıydı. Dünyanın ne kadar büyük ve çeşitli olduğunu anladım" dedi. Heo'nun Jin için tavsiyesi ise askerliğin tadını çıkarması gerektiği oldu.