06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2022 10:34 | Son Güncelleme: 26.07.2022 20:55

Elon Musk’ın, Sergey Brin’in eşiyle ilişkisi olduğunu öne süren WSJ: Haberimizin arkasındayız

230 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın ve dünyanın en zengin sekizinci insanı Sergey Brin'in eşi Nicole Shanahan'ın ilişkisi olduğunu iddia eden Wall Street Journal gazetesi, haberlerinin arkasında olduklarını ve kaynaklarına güvendiklerini söyledi
Elon Musk ve Google kurucusu Sergey Brin
Elon Musk ve Google kurucusu Sergey Brin

Elon Musk, dün Google’ın kurucusu Sergey Brin’in eşi Nicole Shanahan ile ilişkisi olduğunu öne süren Wall Street Journal’ın (WSJ) haberini yalanladı. Musk, Twitter’dan gazetenin araştırma editörüyle alay ederek pazar günü Sergey Brin ile birlikte olduğu partiden bir fotoğraf paylaştı. 

Araştırma Editörü Michael Siconolfi'ye yanıt verirken “yalancı yalancı pantolonun yanıyor (Liar, liar your pants are on fire)” sözlerini emojilerle süsledi. Musk’ın paylaştığı fotoğrafta iki kadınla birlikte Sergey ve kendisi görünüyor. Ancak fotoğrafın nereden çekildiği bilinmiyor. Musk geçen hafta Mykonos’ta görüntülenmişti ancak jeti yaşadığı Austin'den Cumartesi günü San Jose'ye uçtu. Dün gece ise Austin'e uçtu ve 11'de indi.

"Kaynaklarımıza güveniyoruz"

WSJ, Musk ve Shanahan'ın geçen yıl Aralık ayında Art Basel'de romantik bir ilişki içinde olduklarını ve bunun çiftin boşanmasına neden olduğunu iddia eden haberinin arkasında duruyor. Gazete sözcüsü DailyMail’e yaptığı açıklamada, “Kaynaklarımıza güveniyoruz ve haberimizin arkasındayız” dedi. 

Google'ın kurucusu Sergey, ayrılmalarının nedeni olarak uzlaşmaz farklılıkları olduğunu öne sürerek Ocak ayında boşanma davası açtı. Çiftin dört yaşında bir çocukları var. Sergey ve Nicole gazetenin iddialarıyla ilgili hiçbir yorum yapmadı.

"Gerçeklere dayanan haberler yayınlanmalı"

Bununla birlikte Musk, Rupert Murdoch'un News Corp'una ait olan gazeteyi tüm yıl boyunca kendisine karşı çeşitli iddialar öne sürmekle suçladı. Musk bir tweet’inde, “'WSJ, okuyucuları için gerçekten önemli olan ve kulaktan dolma bilgiler değil, sağlam gerçeklere dayanan haberler yayınlamalı” dedi.

Musk ayrıca araştırma editörünü de eleştirerek, “İddiaya konu olan kilit kişilerin hiçbiri ile röportaj bile yapılmadı. Buradaki asıl sorun, Michael Siconolfi'nin sıfır gazetecilik dürüstlüğüne sahip olması” ifadelerini kullandı. 

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Musk, tahmini 240 milyar dolardan fazla servetiyle dünyanın en zengin insanı. Brin de 95 milyar dolar civarında bir değere sahip ve onu dünyanın en zengin sekizinci insanı yapıyor.

Tesla'ya fon sağlaması için yardım etti

WSJ haberde ayrıca Sergey'in, Musk'ın şirketlerindeki tüm hisselerini sattığını iddia etti. İkili yıllardır arkadaştı ve Sergey, 2008'de Musk'a Küresel Finansal Çöküşün zirvesindeyken Tesla'ya fon sağlamasına yardım etmek için 500 bin dolar verdi. Ayrıca Sergey, Musk'a  2010 yılında aktris Talulah Riley ile düğünü için Google Parti Uçağı’nı ödünç verdi. Sergey ve Nicole, dört yıldır evliler. Sergey 95 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin sekizinci adamı.