06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.12.2022 20:29 | Son Güncelleme: 10.12.2022 20:41

Elton John artık Twitter'ı kullanmayacağını açıkladı

Gigi Hadid ve Jim Carrey'nin ardından Elton John da Twitter'dan ayrılan ünlüler arasında katıldı. John sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yanlış bilgilerin artık dünyamızı bölmek için kullanıldığını görmek beni üzüyor" ifadelerini kullandı
Elton John artık Twitter'ı kullanmayacağını açıkladı

İngiliz şarkıcı Elton John, Twitter’da paylaştığı gönderisiyle sosyal medya platformuna veda etti. John  paylaşımında "Yanlış bilgilerin kontrolsüzce yayılmasına izin verecek son politika değişiklikleri göz önüne alındığında, artık Twitter'ı kullanmamaya karar verdim" diye yazdı. 

Platform ADL, Ari Emanuel, LeBron James gibi isimler tarafından kınanan Kanye West ve Kyrie Irving tarafından platformda son dönemde yapılan, en önemlisi antisemitik gönderilerin tartışmasının merkezinde yer aldı. 

Ardından, iki haftadan kısa bir süre önce Twitter, artık Covid pandemisi hakkında yanlış bilgilerle mücadele etmek için bir politika uygulamayacağını duyurdu. Twitter'ın şeffaflık politikasına dair bir notta, "23 Kasım 2022'den itibaren geçerli olmak üzere, Twitter artık Covid-19 yanıltıcı bilgi politikasını uygulamıyor" denildi. 

Nefret söylemine karşın uzun süredir konuşan ve 20 yıldır kurduğu Elton John AIDS Vakfı aracılığıyla AIDS salgınını sona erdirmeye çalışan John paylaşımında, "Hayatım boyunca insanları bir araya getirmek için müziği kullanmaya çalıştım. Yine de yanlış bilgilerin artık dünyamızı bölmek için kullanıldığını görmek beni üzüyor” diye yazdı. 

Müzisyene yanıt verenler arasında Twitter'ın sahibi Elon Musk da yer aldı. "Müziğini seviyorum. Umarım geri gelirsin" diyen Musk "Özellikle endişelendiğiniz herhangi bir yanlış bilgi var mı?" diye sorarak John’u ikna etmeye çalıştı. 

Whoopi Goldberg, Jim Carrey, Shonda Rhimes, David Simon, Jamela Jamil, Trent Reznor, Gigi Hadid, Toni Braxton, Téa Leoni, Jack White, Liz Phair, Stephen Fry, Alex Winter gibi isimlerin bazıları hesaplarını kapattı bazıları da paylaşım yapmayı bıraktı.