22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2024 09:25 | Son Güncelleme: 15.06.2024 09:35

Galler Prensesi Kate Middleton aylar sonra ilk kez bugün halkın karşısına çıkacak

Kanser tedavisi gören Galler Prensesi Kate Middleton, geçirdiği operasyon nedeniyle ocak ayından beri ilk kez Kral'ın doğum günü vesilesiyle bugün halka açık bir etkinliğe katılacak
Galler Prensesi Kate Middleton aylar sonra ilk kez bugün halkın karşısına çıkacak

İngiltere tahtının varisi Galler Prensi William'ın eşi Prenses Kate Middleton kanser teşhisinin ardından ilk kez halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyor.  Galler Prensesi sosyal medya hesabında dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Mart ayından bu yana devam eden tedavisinde "iyi bir ilerleme kaydettiğini" ve bugün Kral Charles'ın doğum günü geçit törenine katılmayı planladığını söyledi.

"Tedavi birkaç ay daha devam edecek"

Tedavisinde olumlu gelişmeler olduğunu belirten Kate "Kemoterapi alan herkes bilir ki iyi ve kötü günleriniz vardır" ifadesini kullandı. Kötü günlerde yorgun ve zayıf hissedildiğini ifade eden Middleton, tedavisinin birkaç ay daha süreceğini söyledi. Kendisini iyi hissettiği günlerde çalışmak ve zevk veren işlerle ilgilenmek istediğini belirten Middleton,"Bu hafta sonu ailemle Kral'ın doğum günü törenine ve yaz boyunca birkaç resmi etkinliğe katılmayı dört gözle bekliyorum ancak henüz tehlikenin geçmediğini de biliyorum" dedi. 

İyileşmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirten Prenses Kate ile ilgili Buckingham Sarayı Sözcüsü de bir açıklama yaptı. Sözcü, "Kral, Prenses'in etkinliğe katılmasından mutluluk duyuyor ve yarının tüm detaylarını sabırsızlıkla bekliyor" ifadesini kullandı.

Ailece kanserle mücadele ediyorlar

Prenses Kate, ocakta karın bölgesinden bir ameliyat geçirmişti. Ameliyat nedeniyle resmi görevlerine mart sonundaki Paskalya'ya kadar ara verdiği belirtilen Middleton'ın 22 Mart'ta kanser olduğu açıklanmıştı. Kral Charles da Prenses Kate gibi ocakta ameliyat olmuş, Kral'a şubatta kanser teşhisi konulmuştu. Yine ocak ayında Kral Charles'ın kardeşi, York Dükü Prens Andrew'ün eski eşi Sarah Ferguson'un cilt kanseri tedavisi görmeye başladığı duyurulmuştu. Ferguson daha önce de meme kanseri tedavisi görmüştü.