06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.07.2022 14:14 | Son Güncelleme: 20.07.2022 15:39

Hollywood yıldızı Ethan Hawke kariyerinin son perdesine yaklaştığını söyledi

51 yaşındaki Ethan Hawke, artık kariyerinin son perdesine geldiğini belirterek emeklilik zamanının yaklaştığını anlattı
Hollywood yıldızı Ethan Hawke kariyerinin son perdesine yaklaştığını söyledi

ABD'li aktör Ethan Hawke artık ekrandaki kariyerinde “yaşlı adam” dönemine başladığını söyledi. 51 yaşındaki Hawke kariyerinin bitişinde olduğunu ve gelecekte film rollerinin kendisi için sınırlı olacağını anlattı.

Aktör, 1989 yapımı Ölü Ozanlar Derneği’nde (Dead Poets’ Society) ilk kez tanındığı rolünün ardından seksenli yıllardan bu yana Hollywood sahnesinde yer almaya devam ediyor. O zamandan beri iki kez Oscar'a aday gösterilen Hawke, Before üçlemesindeki Jesse de dahil olmak üzere çeşitli rolleriyle tanınıyor. Ancak Hawke artık kendini "genç yaşlı" yerine "yaşlı genç" olarak tanımladığını söyleyerek emekliliğin yolda olduğunu ima etti. 

"Gerçekleştirecek az filmim kaldı"

Oyuncu, bağımsız filmlerle ilgili bir haber sitesi olan IndieWire'a "The Good Lord Bird'de John Brown'ı oynamanın benim için 'yaşlı adam' kariyerimin, son perdemin başlangıcı olduğunu hissediyorum" dedi. Çalışmalarına geriye dönüp baktığında bazı kısımların onun için o kadar da değerli olmadığını açıkladı.

Hawke "Açıkça kendimi gerçekleştirdiğim filmlerin listesine bakarken ve hangilerini listeden çıkarabileceğimi düşünürken buluyorum, çünkü kısıtlı bir zamanım kaldı. Gerçekleştirebileceğim çok kısıtlı sayıda filmim kaldığını biliyorum. Zaman konusunda bir farkındalık oluyor” dedi.

Geçmişe bakıp filmlerini değerlendiren Hawke "Gençken 'Şunu yapacağım, bunu yapacağım, bu iyi bir öğrenme deneyimi olacak ve sonra bunu deneyeceğim' diyordum ve dünyada çok zamanım olduğunu düşünüyordum. Şimdi ise 'Ondan ya da bundan hiçbir şey öğrenmedim ve o üç ayı ailemle geçirseydim daha iyi olurdu' diyorum" diye konuştu. 

Bir diğer film yıldızı Brad Pitt de geçen ay, yakında gösterime girecek olan çizgi roman uyarlaması Bullet Train'in tanıtımı sırasında benzer bir hislerini ifade etmişti.

GQ'ya konuşan Pitt, "Kendimi son dönemimde ya da üç aylık dönemimde görüyorum. Bu kısım ne olacak? Ve bunu nasıl tasarlamak istiyorum?" dedi. Hawke bu yılın başlarında The Independent'a Before Sunrise'ın yönetmeni Richard Linklater'la ilişkisi ve Marvel Sinematik Evreni'nde rol almaya yönelik beklenmedik kararı hakkında konuşmuştu.