25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.11.2022 20:09 | Son Güncelleme: 27.11.2022 20:36

İngiliz şarkıcı Dua Lipa Arnavutluk vatandaşlığı aldı

Arnavut-Kosova'lı bir aileden gelen İngiliz şarkıcı Dua Lipa, düzenlenen bir törenle Arnavutluk vatandaşlığı aldı. Instagram hesabından törenden fotoğraflar paylaşan ünlü şarkıcı, "Arnavutluk vatandaşlığımı aldım. Teşekkür ederim, çok gurur duyuyorum" ifadelerine yer verdi. 
İngiliz şarkıcı Dua Lipa Arnavutluk vatandaşlığı aldı

Arnavut asıllı İngiliz şarkıcı Dua Lipa Arnavutluk vatandaşlığı aldı. Instagram hesabından paylaşım yapan Lipa, " Bu onur için Başbakan Bajram Begaj ve Belediye Başkanı Erion Veliaj'a teşekkür ederim. Arnavutluk vatandaşlığımı aldım. Teşekkür ederim, çok gurur duyuyorum" ifadelerine yer verdi. 

"Arnavut gençliği sizi örnek alıyor"

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj, Arnavut asıllı İngiliz şarkıcı Dua Lipa'ya müziği aracılığıyla Arnavutların ününü uluslararası alanda yaymadaki rolü nedeniyle teşekkür etti. 'Arnavut gençliği sizi örnek alıyor' diyen Begaj,  "Siz onlara hayallerin daha çok çalışarak elde edilebileceğini gösterdiniz. Tüm Arnavutları bir araya getirdiniz. Bu nedenle size Arnavut vatandaşlığı vermekten memnuniyet duyuyorum.” dedi. Dua Lipa, ağustos ayında Priştine'de gerçekleşen Sunny Hill Festivali'nde sahne almak üzere Kosova'ya gitmiş ve burada düzenlenen törenle kendisine 'Kosova Fahri Büyükelçisi' unvanı verilmişti. 

Dua Lipa kimdir?

22 Ağustos 1995'te aslen Kosovalı Arnavut bir ailenin çocuğu olarak Londra’da dünyaya gelen Dua Lipa, lk single’ını 2015'te çıkardı. İlk stüdyo albümünü ise 2 Haziran 2017’de piyasaya sürdü. Albüm, İngiltere’nin en iyi 10 single’ı Be the One ve IDGAF ve İngiltere’nin hit listelerini zorlayan parçası “New Rules” da dahil olmak üzere yedi single’ı içerisinde barındırdı. Lipa’nın ünü, Amerika Birleşik Devletleri’nde altı numaraya kadar ulaştı. Şubat 2018’de Lipa, British Woman Solo Artist ve British Breakthrough Act için iki İngiliz Ödülü kazandı. Nisan ayında, Lipa ve Calvin Harris tarafından yapılan single “One Kiss”, Birleşik Krallık Singles Chart’da bir numaraya ulaştı.