06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.08.2022 13:28 | Son Güncelleme: 07.08.2022 14:25

James Franco Küba devriminin lideri Fidel Castro'ya hayat verecek

Fidel Castro'nun kızı Alina Fernandez'in yaşamını anlatacak filmde Fidel Castro'yu canlandıracak oyuncu James Franco oldu
James Franco Küba devriminin lideri Fidel Castro'ya hayat verecek

2019 yılındaki cinsel istismar davalarının ardından setlerden bir süre uzak kalan ABD’li oyuncu James Franco’nun Küba'daki komünist devriminin efsanevi lideri Fidel Castro’yu canlandıracak. 

 Çekimleri önümüzdeki hafta Kolombiya'da başlayacak Alina of Cuba adlı film Fidel Castro'nun gayrimeşru kızı Alina Fernandez'in 1993'te İspanya'ya kaçmadan önce Küba'daki yaşamına odaklanacak ayrıca ülkeye, Fidel Castro'ya ve aile ilişkilerine dair önemli ipuçlarını da gün yüzüne çıkaracak. Yönetmen koltuğunda Miguel Bardem'in oturacağı filmde Alina karakterine Ana Villafañe hayat verecek. Alina'nın annesi Natalia Revuelta'yı da Mia Maestro oynayacak.

Fidel Castro 31 Temmuz 2006’da sağlık problemleri nedeniyle yetkilerini geçici olarak başkan yardımcısı ve kardeşi, devrimin başından beri birlikte olduğu Raul Castro'ya devretti. 19 Şubat 2008'de de bir açıklama yaparak, 1976 yılından beri yürütmekte olduğu Küba'nın en yüksek yönetim organı olan Devlet Konseyi Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

Alina Fernandez, kendi hayatını anlatacak olan filmin biyografik ve yaratıcı danışmanlığını yaptığı filmin senaryosu Jose Rivera ve Nilo Cruz tarafından kaleme alındı. 

Alina Fernandez hakkında 

Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'nun 8 çocuğu arasında, evlilik dışı tek kız çocuğu Alina Fernandez 1993'te sahte İspanyol pasaportuyla Madrit'e kaçmış daha sonra ABD'ye gitmişti. Baba sevgisinde mahrum kalarak mutsuz bir çocukluk geçirdiğini dile getiren Fernandez,"Ben Alina, Sürgünde Yaşayan bir Kübalının Anıları" başlığıyla bir de kitap yazdı. 

 İddiaların ardından sinemaya dönüş 

İlk olarak Freeks and Geeks dizisinde rol alarak beyazperdeyle tanışan James Franco, Örümcek Adam, Milk, 127 Saat, Muhteşem ve Kudretli Oz, Çöl Kraliçesi, Mustang gibi filmlerde rol aldı. Franco'yu şu anda kapalı olan Studio 4 oyunculuk okulunun öğrencileri Sarah Tither-Kaplan ve Toni Gaal, oyuncuyu cinsel istimarla suçlamıştı. Los Angeles'ta 2019'da açılan toplu davada, oyuncunun konumunu istismar ettiği ve filmlerindeki rol fırsatlarını koz olarak kullandığı iddia edilmişti.
Bu davada öğrenciler, bir yandan cinsel açıdan nesneleştirilip, yıldırıldıkları bir dönemde, oyunculuk okulu için para ödeyerek, dolandırıcılık kurbanları olduklarını savunmuşlardı. Franco, hakkında "kız öğrencilere karşı cinsellik yüklü davranışlara girişmekten" dava açıldığında, 2,2 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.