06 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2024 12:26 | Son Güncelleme: 21.07.2024 12:31

Kraliyet Ailesi iş ilanı yayınladı: Özel bir beceri zorunluluğu var

Galler Prensesi Kate Middleton ve Prens William özel becerilere sahip yeni bir personel arıyor. Yayınlanan ilana göre pozisyon için akıcı bir şekilde Galce konuşma şartı var. Galce öğrenmesi en zor diller arasında
Kraliyet Ailesi iş ilanı yayınladı: Özel bir beceri zorunluluğu var

Kate Middleton ve Prens William, Galler ve Birleşik Krallık için özel sekreter yardımcısı arıyor. İnternette verilen ilanda “Bu, Galler Prensi ve Prensesi'ni destekleyen Kensington Sarayı'ndaki özel ekibe katılmak için heyecan verici bir fırsattır. Galler ve Birleşik Krallık Özel Kalem Müdür Yardımcısı, Majesteleri’nin Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'daki kamu faaliyetlerinin çoğunun planlanmasına ve gerçekleştirilmesine öncülük edecek ve Hanedan'ın özellikle Galler'e odaklanarak Birleşik Krallık'ın kurucu ulusları üzerindeki etkisini en üst düzeye çıkarma stratejisinin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır” ifadeleri yer alıyor.

Mükemmel iletişim ve organizasyon becerileri gibi diğer iş gerekliliklerinin yanı sıra Galler kültürü ve dili hakkında bilgi sahibi olmak da kilit önem taşıyor. Açıklamada, “Küçük ve çevik bir ekipte çalışırken proaktif, uygulamalı bir yaklaşıma ve Galler toplulukları, ilişkileri, hükümet ve iş dünyası hakkında güçlü bir anlayışa sahip olacaksınız. Galce konuşmak esastır ve hem yazılı hem de sözlü olarak akıcı Galce konuşmak arzu edilir” ifadeleri yer alıyor.

Zor bir dil

Galce, öğrenmesi ve ustalaşması zor bir dil olarak biliniyor. Ülkenin resmi turizm sitesine göre Galce, 4.000 yıllık geçmişiyle Britanya'nın en eski dilidir. Ülke nüfusunu oluşturan 3,136 milyon kişinin dörtte birinden fazlası Galce konuşabiliyor. Bu dil Britanya’nın radyo ve TV’lerinde kullanılıyor, gazete ve sokak tabelalarında yer alıyor. Kraliyet Ailesi üyeleri de çocukluktan itibaren Galce öğreniyor.