20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 23.08.2022 10:37 | Son Güncelleme: 23.08.2022 11:53

Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'in yeni okulu duyuruldu

Prens William ve Kate Middleton'ın Windsor'a taşınmasının ardından çiftin çocukları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'in yeni okulu Lambrook olarak duyuruldu. 52 dönümlük bir arazide yer alan Lambrook'da öğrencilerin doğayla iç içe vakit geçirmeleri teşvik ediliyor
Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'in yeni okulu duyuruldu

Normalde Norfolk ve Kensington Sarayı arasında yaşamını sürdüren Prens William ve Kate Middleton son dönemde sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Kraliçe Elizabeth’e yakın olmak için taşınma kararı almıştı. 2013'te 12 milyon sterlinlik (yaklaşık 100 milyon TL) bir maliyetle yenilenen Kensington Sarayı'ndaki dairelerini tamamen kapatmayacağı belirten çift Windsor arazisinin kalbinde yer alan ve 1831 yılında inşa edilen Adelaide Cottage adlı konuta taşındı. 

Taşınmanın ardından çiftin çocuklarının gidecekleri okul da netleşti. Saray'dan yapılan duyuruya göre çiftin çocukları 9 yaşındaki George, 7 yaşındaki Charlotte, 4 yaşındaki Louis Berkshire'da bulunan eylül ayından itibaren Lambrook School'a devam edecekler. Lambrook, George ve Charlotte'un Battersea'dan sonra ikinci okulu oldu. 4 yaşındaki prens Louis'in ise ilk okul deneyimi Lambrook ile olacak. 

Instagram / lambrookschool

Berkshire kırsalında 52 dönümlük bir alanda kurulan 3 ve 13 yaş arasındaki 615 kız ve erkek öğrenciye eğitim veren önde gelen bir hazırlık okulu olan Lambrook'un geçtiğimiz yıl yatılı ücreti 25.440 pound'du.  Yatılı eğitim veren bir okul olmasına rağmen dük ve düşesin çocukları normal eğitim görecekler.

Okulda öğrenciler için dalış, polo, golf sahası gibi çeşitli sportif faaliyetlerle step dansından gayda çalmaya kadar 420 bireysel müzik dersi sunuluyor. Ayrıca okulda öğrencilerin dışarıda vakit geçirmeleri ve hayvanlarla ilgilenmeleri teşvik ediliyor. Kraliyet ailesi üyeleri Fransızca, dini araştırmalar, tasarım ve teknoloji dersleri alacak ve beşinci yıldan itibaren Latince zorunlu olacak. Öte yandan Lambrook'un haftada dört ayin düzenlenen ve cumartesi günleri öğrencilerin ailelerinin yanı sıra dışarıdan konuşmacıların katıldığı bir şapeli bulunuyor.