19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.09.2022 09:17 | Son Güncelleme: 26.09.2022 10:02

Rihanna, Super Bowl devre arası şovunda sahne alacak

Dünyanın en çok izlenen spor etkinliği unvanına sahip Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) şampiyonunu belirleyen final maçı Super Bowl’un devre arası şovunda bu yıl Rihanna sahne alacak
Rihanna, Super Bowl devre arası şovunda sahne alacak

Hayranları yeni albüm beklerken sürpriz bir şekilde hamile olduğunu duyuran 34 yaşındaki Barbadoslu şarkıcı Rihanna'dan hayranlarını sevindirecek bir haber geldi. Ünlü şarkıcı Instagram hesabından 2023 Super Bowl devre arası şovunda sahne alacağını açıkladı. Sosyal medya hesaplarından NFL markalı bir futbol topu fotoğrafı paylaşan Rihanna'nın paylaşımı 5 milyondan fazla beğeni aldı. 

Uzun süredir güzellik markası Fenty Beauty ve iç çamaşırı markası Savage X Fenty'e odaklanan Rihanna müzik piyasasından epeyce uzak kalmıştı. Dokuz Grammy ödüllü şarkıcı 2019 yılında kendisine gelen teklifi, milli marş sırasında o dönemki ırkçı olaylara tepki göstermek adına diz çöken NFL eski oyuncusu QB Colin Kaepernick'e yapılan haksızlığı protesto etmek için reddetmişti. 

Beklentiler Taylor Swift yönündeydi

Bu yıl 57. düzenlenecek şovun sponsorluğunu Pepsi’nin yerini Apple Music aldı. Apple Music, Super Bowl sponsorluğunu Twitter'dan “Şubat’ta görüşmek üzere” notuyla duyurdu. 2013'ten beri organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Pepsi ezeli rakibi Coca-Cola ile anlaşması olan Taylor Swift'i tercih etmiyordu. Sponsorluk anlaşmasının Apple Music ile yenilenmesinin ardından bu yıl Taylor Swift'in devre arası şovunda yer alacağı iddia edilmişti. 

 15 milyar dolarlık Super Bowl ekonomisi

ABD'lilerin her yıl çeşitli etkinliklerle bir gelenek gibi izlediği spor müsabakasının ülke ekonomisine katkısı ise yadsınamayacak kadar fazla. Ülkede pek çok insan evlerinde Super Bowl partileri düzenliyor. Maç günü restoranlar ve barlar dolup taşıyor. Araştırmalara göre; maç sayesinde yapılan harcamalar yılda ABD ekonomisine 15 milyar dolarlık katkı yapıyor. Yapılan araştırmalar, Super Bowl izleyicilerinin yüzde 80'inin gıda, yüzde 11'inin resmi ürün, yüzde 8'inin de yeni bir televizyon harcaması yaptığını gösteriyor.

Reklam rekoru kırılıyor

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) finali Super Bowl'un ekonomiye doğrudan katkısının yanı sıra reklam gelirleriyle de televizyon tarihinde ayrı bir yeri bulunuyor. Her yıl astronomik reklam gelirleriyle dikkat çeken final müsabakası, yaklaşık 500 milyon dolarlık reklam geliri sağlıyor.  30 saniyelik reklamlar için şirketler 5 milyon dolar ödemeyi göze alıyor. 

Geçtiğimiz sene Super Bowl'un devre arası şovunda Dr. Dre, Snoop Dogg ve Eminem konser verdi. Hip hop efsanelerine Mary J Blige ve Kendrick Lamar eşlik etti