06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.07.2023 11:55 | Son Güncelleme: 06.07.2023 12:03

Robert De Niro'nun kızı isyan etti: Oğlumu fentanil öldürdü

Robert De Niro'nun torunu 19 yaşındaki Leandro De Niro Rodriguez ölümüyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Anne Drena De Niro, oğlunun aşırı dozda fentanil nedeniyle öldüğünü iddia etti
Robert De Niro'nun kızı isyan etti:  Oğlumu fentanil öldürdü

Hollywood yıldızı Robert De Niro'nun babalık sevinci yaşarken torun acısıyla sarsılması gözleri 19 yaşındaki Leandro De Niro Rodriguez'in ölümüne çevirdi. 79 yaşındaki oyuncunun kızı Drena De Niro, yeni bir iddia ortaya attı ve 19 yaşındaki oğlunun aşırı dozda fentanil aldıktan sonra öldüğünü söyledi.

"Biliyorlardı yine de sattılar"

Acılı anne Instagram'da yaptığı açıklamada oğluna bozuk ilaçlar satıldığını ve bunun da Leandro'nun ölümüne neden olduğunu iddia etti. 51 yaşındaki De Niro, "Birisi ona fentanil içeren haplar sattı, bunu biliyorlardı ama yine de sattılar. Bu saçmalığı satan ve satın alan tüm bu insanlar için söylüyorum, oğlum sonsuza dek gitti" sözleriyle yaşananlara isyan etti. Drena'nın paylaşımı yüzlerce beğeni aldı ve pek çok kişi kendi kayıplarının ardından yaşadıkları kederli günlere ilişkin anılarını paylaştı.

Daha fazla bilgi

Leandro De Niro Rodriguez, New York Wall Street'te bulunna Cipriani Club Residences'da, 950 bin dolarlık tek yatak odalı bir dairedeki sandalyede otururken beyaz tozun yanında bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu Leandro'nun ölüm nedenini resmi olarak açıklamadı ancak kaynaklar NYPD'nin Manhattan Güney Narkotik Bölgesi dedektiflerinin vakayı araştırmak üzere görevlendirildiğini, bunun da yetkililerin uyuşturucuyu kimden temin ettiklerini araştırıyor olabileceklerinin bir işareti olduğunu söyledi. NYPD Dedektif Şefi James Essig, geçen ay gazetecilere yaptığı açıklamada, fentanilin şu anda New York'taki "uyuşturucuların muhtemelen yüzde 98'ine karıştığını" söylemişti.

Oğlunun bu şekilde ölmeyi hak etmediğine inanan Drena De Niro kaybı sonrası yaşadığı duyguları sosyal medyadan paylaşıyor. 


Fentanil nedir?

Fentanil ilk olarak cerrahi müdahalelerde ağrı kesici amacıyla sentetik bir opioid olarak üretildi. Fentanil, hastanelerde kontrollü ortamlarda, cerrahi anesteziler gibi çok şiddetli ağrılarda hızlı sakinleşme sağlanabilmesi için kullanılabiliyor. Ancak bu ortamlarda bile fentanil kullanımının solunumu tehlikeli seviyelere düşürme riski bulunuyor.

Bu durum, aşırı doz ölümlerin de sebebini oluşturuyor. Tıbbi ortamların dışında fentanil kullanıldığında solunum sistemini izleyecek ve kişinin güvenliğini sağlayacak bir ekip bulunmadığından ölüm kaçınılmaz olabiliyor. Maddenin özel bir kimyasal yapısı bulunuyor, ancak farklı etkiler sağlayan bileşenler oluşturmak için genellikle yasa dışı şekilde değiştirilebiliyor.

Fentanilin türevlerinden biri olan karfentanil bir kimyasal grubun başka bir grupla değiştirilmesiyle elde ediliyor ve ana yapıdan 100 kat daha etkili hale getiriyor. Bir başka türev olan asetilfentanil ise orijinal halinden yaklaşık üç kat daha etkin ve grupsal aşırı doz ölümlerden sorumlu olduğu belirtiliyor.

Türevlerinden bağımsız olarak, bir gram fentanilin etkisi eroinden 50, morfinden ise 100 kadar daha yüksek ve bu nedenle de çok küçük bir dozu aşırı doz etkisi yaratabiliyor.