16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2023 20:59 | Son Güncelleme: 02.04.2023 21:29

Rupert Murdoch beşinci nişanlısına 47 milyon liralık yüzük aldı

Yeni kız arkadaşı ile beşinci evliliğini yapmaya hazırlanan milyarder medya patronu Rupert Murdoch'un, Ann Lesley Smith'e 47.3 milyon lira değerinde pırlanta yüzük aldığı ortaya çıktı. Altı ay sonra Murdoch ile nişanlanan Smith'in yüzüğü 11 karat
Rupert Murdoch beşinci nişanlısına 47 milyon liralık yüzük aldı

92 yaşındaki medya patronu Rupert Murdoch geçen haftalarda beşinci evliliğini eski bir model, şarkıcı-söz yazarı ve radyo talk-show sunucusu olan 66 yaşındaki Anne Lesley Smith ile yapacağını duyurdu. İş insanı Murdoch'un nişanlısına 2 milyon sterlin yani 47.3 milyon lira değerinde 11 karatlık pırlanta yüzük aldığı ortaya çıktı. ABD’li mücevher uzmanı Carol Woolton, "Bu, muhteşem bir yüzük ve bir romantik tarafından alındığını gösterir" dedi. 

Geçen yıl boşandı

The Washington Post'un haberine göre çift geçen yıl tanışmıştı. Murdoch, 2016 yılında model ve aktris Jerry Hall'la dördüncü evliliğini yapmıştı. Murdoch, Mick Jagger'ın dört çocuğunun annesi olan Hall'dan geçen yıl boşanmıştı.

Murdoch nişan haberini sahibi olduğu tabloid New York Post gazetesinde verdi. Murdoch, Post gazetesinin dedikodu yazarı Cindy Adams'a Smith'le filizlenen ilişkisi hakkında "Çok gergindim. Aşık olmaktan korkuyordum, ama bunun sonuncusu olacağını biliyordum. Öyle olsa iyi olur. Mutluyum" dedi.

Kimdir?

1931 doğumlu Rupert Murdoch, New York, Amerika Birleşik Devletleri merkezli News Corporation şirketinin Avustralyalı medya yöneticisi ve hissedarı. Ülkesi Avustralya'da gazeteler, dergiler ve televizyonlarla çalışma hayatına başlayan Murdoch, şirketini İngiliz ve Amerikan medyasına doğru genişletmiş ve dünyanın en önemli ve zengin medya patronlarından biri oldu. Dünyanın en zenginleri 2007 listesinde 9 milyar dolarlık servetiyle 73. sırada yer aldı. 2011 yılında sahibi olduğu News of the World'un yol açtığı telekulak skandalı yüzünden soruşturma geçiren Murdoch, 2012 yılında News International'ın yöneticiliği görevinden istifa etti.