29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.08.2022 13:49 | Son Güncelleme: 12.08.2022 14:28

Jerry Hall da katıldı: Milyarder eski eşler kulübü

Rupert Murdoch’tan boşanan Jerry Hall, çok zengin eski eşleri olan kadınların bulunduğu seçkin bir gruba katıldı. Bu kulüpte boşanmaları sonrası mutfağını yenilemesi için 1,9 milyon sterlin alan Prenses Haya’dan eşinden ayrılırken 76 milyar dolar alan Melinda Gates’e kadar birçok ünlü isim var
Jerry Hall da katıldı: Milyarder eski eşler kulübü

Jerry Hall ve milyarder medya patronu Rupert Murdoch boşandı. Bu, 66 yaşındaki eski süper modelin, Melinda Gates ve Mackenzie Scott gibi son derece zengin eski kocaları olan seçkin kadınlar kulübüne katıldığı anlamına geliyor. TMZ'ye göre 57 yaşındaki Melinda'nın, 27 yıllık evliliğin ardından 65 yaşındaki milyarder Bill Gates'ten boşandıktan sonra 72 milyar dolar aldığı düşünülüyor.  Amazon'un kurucusu 58 yaşındaki Jeff Bezos ve 51 yaşındaki MacKenzie Scott, boşanmalarını Temmuz 2019'da 38 milyar dolarlık bir anlaşmayla sonuçlandırdı. Bunlar en pahalı boşanmalardan sadece bazıları. 

İşte milyarder eski eşler kulübünün üyeleri…

Jerry Hall

Hall’un boşanma anlaşmasına göre Hendley’de 13 milyon dolarlık bir ev ve St.Tropez’de özel bir mülk aldığı ayrıca lüks yaşam tarzının Murdoch tarafından finanse edilmeye devam edeceği öne sürüldü.  

Rupert Murdoch'a yakın kaynaklar Hall’un 50 milyon sterlin aldığını belirtti. Ancak davaya aşina olan diğer kaynaklar Hall’un iki evle birlikte 250 milyon sterlin aldığını söyledi. Jerry'ye, çiftin 2019'da satın aldığı Oxfordshire'daki Henley-on-Thames yakınlarındaki 11.25 milyon sterlinlik Georgian mülkü olan Holmwood House ve yaklaşık dört yıl önce sessizce satın aldığı St Tropez'de bir ev verildiği bildirildi.

Melinda Gates

Bill ve Melinda Gates, Mayıs 2021’de 27 yıllık evliliklerini bitireceklerini duyurduklarında tüm dünya çok şaşırdı. Çiftin boşanması geçen yıl Ağustos ayında Washington’da tamamlandı. Evlilik sözleşmesi yoktu ve çift bunun yerine varlıklarını açıklanmayan şartlarla bir ayrılık sözleşmesine göre paylaştı. Bununla birlikte, Bill'in o sırada yaklaşık 152 milyar dolar serveti olduğu ve Melinda'ya 76 milyar dolarlık yüzde 50'lik bir pay sağladığı söyleniyor.

Nafaka istemedi

Bu anlaşma çiftin New York, Washington ve California'daki evlerden oluşan geniş emlak portföyünü içermiyordu. Melinda, eski kocasından nafaka talep etmedi, ancak boşanma belgelerini sunduğu gün kendisine zaten 2 milyar dolarlık hisse senedi verilmişti. Ertesi gün, ayrıldığı kocası 25 milyon Coca-Cola hissesi daha verdi. Melinda da soyadını değiştirme talebinde bulunmadı ve üç çocuğu da yasal olarak yetişkin olduğu için nafaka uygulanmıyor.

"İki taraf için de adildi"

Bill, Mayıs 2022'de Sunday Times'a boşanma anlaşmasının her iki taraf için de adil olduğunu söyledi. Çiftin Jennifer, Rory ve Phoebe adında üç çocuğu var. Geçen yıl Bill, köpeklerinin de Melinda’da kaldığını açıkladı. Bill, “Köpeği aldı. Beni bununla öldürdü. Hayır şaka yapıyorum. Dünya ne kadar kötü muamele gördüğümü bilmeli. Hayır şaka yapıyorum. Birbirimize kötü davranmadık” dedi.

Mackenzie Scott

1993 yılında evlenen ve dört çocukları olan Jeff Bezos ve MacKenzie Scott çifti 2019 yılında boşandı. Bezos Amazon’u 1994 kurdu ve eşi de şirkette muhasebeci olarak çalıştı. Boşanma anlaşmasının ardından MacKenzie, Forbes tarafından dünyanın en zengin 22. kişisi seçildi. Jeff, 144 milyar dolarlık ortak Amazon hisselerinin yüzde 75'ini elinde tuttu ve MacKenzie'yi şirkette 35,8 milyar dolar değerinde yüzde dört hisseyi temsil eden sadece dörtte biri ile bıraktı. Mülkleri ve diğer yatırımları nasıl paylaştıkları hiç açıklanmadı. 

Boşanma kararının ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada MacKenzie, "Jeff'le evliliğimi sona erdirme sürecini bize nezaketle ulaşan herkesin desteğiyle bitirdiğim için minnettarım. Ebeveyn ve arkadaş olduğumuz yeni bir aşamayı dört gözle bekliyorum. Washington Post ve Blue Origin'deki tüm paylarımı ve Amazon hisselerimizin yüzde 75'ini ve bu inanılmaz şirketlerin ekiplerine devam eden katkılarını desteklemek için hisselerimin oy kontrolünü ona vermekten mutluluk duyuyorum” dedi. MacKenzie'ye hisseleri karşılığı yapılan ödeme, alması gerekenin sadece yarısı kadar olsa da tarihteki en pahalı ikinci boşanma anlaşmasından hala 10 kat daha fazlaydı.

Prenses Haya

Dubai Emiri ve dünyanın en zengin adamlarından Şeyh Muhammed El Maktum'un eski karısı Prenses Haya bint Hüseyin, Aralık 2021'de İngiltere'nin şimdiye kadarki en büyük boşanma anlaşmasında 554 milyon sterlin kazandı. Bu miktarın büyük kısmı, prensesi ve iki küçük çocuğunu kaçırılmaktan korumak için güvenlik masrafları nedeniyle verildi. Aldığı parayla lüks hayatını yaşamaya devam eden prensesin avukatları başlangıçta 900 milyon sterlin daha fazla talep etmişlerdi. 

Prensesin avukatları, önceki bir mahkeme duruşmasında iki kızını Dubai'den ayrılmaya çalıştıktan sonra zorla kaçırmış olduğu tespit edilen eski kocasından onu ve çocukları korumak için daha büyük bir meblağ gerektiğini savundu. Şeyh Muhammed'in ayrıca ajanlarına, eski karısının ve avukatlarının telefonlarını hacklettiği ortaya çıktı.

Prenses Haya, gelecekteki güvenlik masraflarının yanı sıra iki çocuğuyla paylaştığı evlerin bakımını karşılamak için bir kereye mahsus 251.5 milyon sterlinlik bir ödeme aldı. Bu miktarın içinde mücevherler için 13,7 milyon sterlin, giyim için 1 milyon sterlin ve yarış atları için 5 milyon sterlin bulunuyordu. Ayrıca, ailenin Londra'nın batısındaki Kensington'daki evinin her on yılda bir 10 milyon sterlinlik tadilatını için yılda 500 bin sterline kadar bir yenileme ücreti de dahildi. Evde mutfağın genişletilmesi ve pizza fırını yaptırılması için 1.9 milyon sterlin daha ayrıldı.

Talulah Riley

İngiliz yıldız Talulah Riley, Pride & Prejudice, St. Trinian's, Fritton's Gold, The Boat That Rocked, Inception, Westworld ve Bloodshot’taki rolleriyle tanınıyor. Riley, dünyanın en zengin insanı Elon Musk’la Londra’da bir barda tanıştığını söylemişti. Tanıştıkları gece hakkında daha önce Talulah, "Bu adamın muhtemelen genç aktrislerle pek fazla konuşmadığını ve oldukça gergin göründüğünü düşündüğümü hatırlıyorum" dedi.

Talulah, Tesla mimarıyla ilk kez 2010 yılında evlendi. Bu evlilik 2012 yılında sona erdi ve boşanma anlaşmasında Riley 16 milyon dolar aldı. Musk o zaman yaptığı Twitter paylaşımında, “Muhteşem bir dört yıldı. Seni sonsuza kadar seveceğim. Bir gün birisini çok mutlu edeceksin” dedi.

Ertesi yaz, yeniden evlendiler. Ancak daha sonra Riley, Aralık 2014'te ikinci kez boşanma davası açtı, ancak ertesi yıl davasını geri çekti. Mart 2016'da Talulah üçüncü kez boşanma talebinde bulundu ve çift tamamen ayrıldı. TMZ'nin bildirdiğine göre, son ayrılıklarında çiftin mahkeme dışında bir anlaşmaya varmasıyla evlilik öncesi bir sözleşmeden söz edilmedi. Mart 2016'da yayınlanan mahkeme belgeleri, kadının eş desteği ve yasal ücret talep ettiğini ortaya koydu. Milyarder ve aktrisin ayrılığı çocukları olmadığı için daha kolay oldu.

Kirsty Bertarelli

Model ve şarkı sözü yazarı Kirsty Bertarelli, milyarder kocası Ernesto'dan gizlice boşandıktan sonra 2021'de İngiltere'nin en zengin boşanmalarından birinde yer aldı. Sözcüleri Daily Mail'e verdiği demeçte, "Ernesto ve Kirsty Bertarelli'nin boşandıklarını üzüntüyle onaylıyoruz. Karar ortak bir karardı ve ayrılık dostaneydi” demişti. 21 yıl evli kalan çiftin 3 çocukları var. 

Çift, 2021’de Sunday Times Zenginler Listesi’nde, 9,2 milyar sterlin olduğu tahmin edilen servetleriyle 14. sırada yer aldılar. Çift, Kirsty’nin boşanmada ne kadar pay aldığını açıkladı. Ancak DailyMail, 350 milyon sterlin aldığını iddia etti. 

Marla Maples

Vanity Fair’ın sızdırığı evlilik öncesi anlaşmaya göre Donald Trump ikinci karısı Marla Maples’a beş yıl içinde boşanmaları halinde sadece 1 milyon dolar vermeyi kabul etti. 1993’te Marla, Tifanny’yi dünyaya getirdi ve Trump o yıl evlenme teklifi etmeye karar verdi. Ancak evlilik sözleşmesi yaparken Marla’nın 25 milyon dolar istemesiyle çift anlaşamadı. 

Trump’ın beş yıl içinde ayrılırlarsa ona sadece 1 milyon dolar ve bir ev satın almak için 1 milyon dolar daha vereceği bildirildi. Ayrıca Tiffany 21 yaşına gelene kadar da her yıl 100 bin dolar nafaka vereceğini söyledi.  Marla, ilişkileri sırasında dergiye evlilik sözleşmesinin “baştan sona büyük bir savaş” olduğunu söylemişti. Marla anlaşmayı, Plaza Hotel’deki bin kişilik düğünlerinden 24 saat önce imzaladı.

Irina Malandina

Irina Malandina, Rus milyarder ve Chelsea’nin eski sahibi Roman Abramovich ile 1991 yılında evlendi. Çift 2007 yılında boşandı. Malandina’nın 2 milyar sterlin istediği öne sürüldü ancak çift anlaşmaların gizli tutulduğu Rusya’da boşanmayı tercih etti. 

Rusya'nın saygın iş gazetesi Vedomosti daha sonra Malandina'nın evliyken kaldıkları evleri, bir yat, bir uçak ve çocukları için ayrı nafakalar da dahil olmak üzere 155 milyon sterlin aldığını bildirdi.  Aldığı evler arasında Petersfield, West Sussex yakınlarındaki 450 dönümlük bir arazide yer alan Fyning Hall ve Londra'nın Belgravia'daki Chester Meydanı'ndaki iki komşu Georgian malikanesi yer alıyor. 

Chester Square'deki beş katlı evlerden biri 2006 yılında 10.37 milyon sterline satın alındı ​​ve bugün ev fiyatlarında yaşanan enflasyondan sonra değeri 20 milyon sterlini geçti. Abramovich tarafından 1999 yılında 12 milyon sterlin karşılığında Avustralyalı medya kralı Kerry Packer'dan satın alınan Fyning Hall mülkünün şimdi en az 18 milyon sterlin değerinde olduğu söyleniyor.  Abramovich ve Irina'nın beş çocuğu var.