03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.11.2023 10:44 | Son Güncelleme: 29.11.2023 13:45

Taylor Swift’in filmi dijitalde yayınlanacak: Aralık’ta Eras Tour’a üç yeni şarkı ekleniyor

Manşetlerden düşmeyen yıldız Taylor Swift, doğum günü 13 Aralık’ta filmin dijitalden kiralanarak veya satın alınarak izlenilebileceğini hayranlarına duyurdu. Üstelik gösterimde olmayan üç şarkı Wildest Dreams, The Archer ve Long Live da eklenecek
Taylor Swift’in filmi dijitalde yayınlanacak: Aralık’ta Eras Tour’a üç yeni şarkı ekleniyor

Taylor Swift, Eras Tour filminin sanatçının doğum günü olan 13 Aralık'ta dijital platformlarda yayınlanacağını ve hayranların umduğu gibi film gösterime girdiğinde yer almayan tur şarkılarının da yer alacağını duyurdu.


Dünyaca ünlü pop yıldızı, "Aslında doğum günüm yaklaşıyor ve birlikte geçirdiğimiz yılı kutlamanın eğlenceli bir yolunun, Eras Tour konser filmini evinizde izlemeniz için hazır hale getirmek olabileceğini düşündüm! Filmin Wildest Dreams, The Archer ve Long Live'ı da içeren genişletilmiş versiyonunun yakında ABD, Kanada ve diğer ülkelerde talep üzerine kiralanabileceğini veya satın alınabileceğini söyleyebildiğim için çok mutluyum. Tahmin ettiğiniz üzere 13 Aralık'ta başlıyor" diyerek sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Fanları yeni albümü bekliyor

Bu duyuru, Swift'in 2023’ün son turnesi olan Brezilya konserini gerçekleştirmesinin ardındaki gün geldi. Hayranlar konserde duyurulacağını umuyorlardı. Hatta hayranları, Reputation (Taylor's Version) albümünün yolda olabileceğini umarak Brezilya konserlerinde Reputation için tezahürat yaptılar ancak şovda yeni bir albüm haberi gelmedi.

Hangi ülkelerde yayınlanacağı bilinmiyor

Swiftie'ler için bu doğrultuda herhangi bir hayal kırıklığı, Eras Tour’u evlerinde istedikleri kadar izleyebilecekleri haberiyle hafifletilebilir. Her ne kadar hangi uluslararası bölgelerin yayına alıp almayacağı henüz açıklanmamış olsa da, bu açıklamada turun şu ana kadar yalnızca Amerika kıtasını ziyaret ettiği ve turun yarısından fazlasının 2024'te hâlâ dünyanın diğer ülkelerine gideceği dikkate alınmalı. Filmi 13 Aralık'ta kiralamaya uygun hale getiren ve logoları Swift'in web sitesinde görünen dijital platformlar arasında Apple TV, Vudu, Prime Video, Xfinity, Google Play ve YouTube yer alıyor.

Wildest Dreams, The Archer ve Long Live eklenmiş olsa bile film Swift'in turnelerin çoğunda seslendirdiği her şarkıyı içermiyor. Bununla birlikte Cardigan, görünüşe göre hala açıklanması beklenen tek şarkı. Turun tamamında yer almayan ancak ağustos ayında Los Angeles'ın SoFi Stadyumu'nda çekilen gösterilerde Swift ve Haim'in seslendirdiği No Body No Crime da konser filminde yer almayacak.

Kasım sonuna kadar 2 milyar dolar kazanacak

Swift, hem film hem de müzik kayıtlarında iyi bir performans sergiliyor. Bazıları turnenin önümüzdeki Kasım ayında (şu anda planlandığı gibi) sona erdiğinde rekor kırarak 2 milyar dolar hasılat yapacağını tahmin ediyor. Film, geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla ABD'de 178 milyon dolar gelir elde ederek defalarca konser filmi rekoru kırdı.

 Bu arada, Swift’in albümlerinin yeniden kayıt serisinin sonuncusu olan 1989 (Taylor's Version), 1,6 milyon değerindeki açılış rakamıyla kariyerinde ilk haftada ulaşılan en iyi rakam unvanına sahip oldu. Bu değer, sekiz yıl içerisindeki tüm albümler arasında en yüksek rakama tekabül ediyor. Aynı zamanda müziğine yeni bir soluk getiren Cruel Summer şarkısı, Billboard Hot 100'de arka arkaya 1 numaralı single olarak yerini aldı ve sanatçı, Is It parçasıyla zirveye yerleşti. Over Now?, yeni kaydedilen bir Vault parçası olarak 1989 (Taylor’s Version) içerisine bonus olarak eklendi. Eras Tour, 7 Şubat'ta Japonya'daki Tokyo Dome'da dört gecelik bir gösteriyle devam edecek.