20 Nisan 2024, Cumartesi
23.12.2022 04:30

Orta Çağ’dan bugüne notlar...

Bu hafta sizi Belçika’nın en güzel şehirlerinden birine, başkent Brüksel’e ayak bastığınızda bir trene atlayıp 58 dakika içinde kendinizi rüya gibi meydanlarda bulacağınız Brugge’e götürmek istiyorum. Bir ömür unutamayacağınız Brugge size kendinizi, Orta Çağ’da geçen bir dönem filminde hissettirecek

Orta Çağ’ın başlarında Brugge, ticarete elverişli konumu ve denize bağlantısı olan su kanalları sayesinde, kendi limanına sahip, uluslararası ve hareketli bir ticaret şehriymiş. 13. yüzyılda, kuzeybatı Avrupa’nın önemli bir ticaret merkezi olmuş. Avrupa’nın her yerinden tüccarlar ve sanatçılar bu görkemli şehre yerleşmek için harekete geçmiş. Dünyanın ilk borsası Brugge’de kurulmuş. Brugge halkı giderek zenginleşmiş. 1340 yılı civarında, şehrin nüfusu 35 bin kişiye ulaşınca görkemli çan kuleleri, şatolar, saraylar, bazilikalar, meydanlar, köprüler de beraberinde gelmiş. Bu güzel şehrin tarihi merkezi, 1996 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilmiş.
Şehirle ilgili bir ipucunu da romantik sevgililere verelim. Şehir o kadar romantik ki ilkbahar, sonbahar, yaz ayları ve Noel ışıkları ile bezeli aralık, salkım söğütleri, kanal turları, buram buram çikolata kokan sokakları, sararmış yaprakları ya da taze açmış çiçekli köprüleri ile tam bir aşıklar şehri.