14 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
10.02.2023 04:30

Aile olmak ve iletişimin gücü

Çocuk içeriklerindeki en önemli temalardan biri de empati ve doğru iletişimin kurulmasının önemi

Kayıp Köpek / Gone Dog 10+

Fielding kolejden mezun olmuştur ama arkadaşlarından farklı olarak bir hedefi yoktur henüz, hayatta ne yapmak istediğini bilmiyordur. Mezuniyetinin ardından anne-babasına yanına yeni köpeğiyle dönen Fielding bu konuda ebeveynlerini çok şaşırtır. Özellikle de babası John, henüz kendi sorumluluğunu hiç bilmeyen birinin başka bir canlının sorumluluğunu alamayacağına inanır. Kısa sürede ailenin göz bebeği olan köpek bir gün kaybolur. 20 gün içinde bulunması gerekmektedir. Fielding ve babası John onu bütün şehirde ararlarken birbirleriyle iletişimleri yavaş yavaş düzelir, birbirlerini daha iyi anlamaya da başlarlar. Güzel, anlamlı bir aile filmi. (Netflix)

Muhteşem Ivan / The One and Only Ivan 7+

Gerçek bir hikayenin romanından uyarlanmış bu filmde; 1962’de Afrika’da doğan düz arazi gorili (Ivan), daha bebekken vahşi doğadaki avcılardan kurtarılıp Amerika’ya getirilmiştir. Burada onu çok seven karı kocayla yaşamaya başlamış. Üç yaşına geldiğinde fazla büyüdüğü için Washington’da bir AVM’de sergilenmek üzere götürülmüş. Hep insanların içinde büyüdüğü için çok yumuşak huylu bir mizaca sahipmiş. Ama tam 27 yıl boyunca o AVM’nin içindeki kafeslerde kalmış, hiç dışarı çıkmamış. Ivan bir süre sonra orada resim yapmayı öğrenmiş! Harika bir aile filmi... (Disney+)

Crood’lar 2: Yeni Bir Çağ / The Croods: A New Age 7+

2013 yapımı ilk Crood’lar filmi zamanında oldukça eğlenceli bulunmuş ve ilgi görmüştü. İkinci film de ilk film gibi eğlence odaklı ve yine aile olmak temasını sürdüren bir yapıda. Tarih öncesi çağın sevimli ailesi Crood’lar, aralarına en son katılan ve ailenin genç kızı Eep’e tutulan genç delikanlı Guy’ı artık iyice kabullenmiştir. Yeni yaşamlarını kurmak için daha güvenli yeni bir yuva arayışları sürerken karşılarına Üstünsoy ailesi çıkar. Üstünsoylar, Crood’lara göre biraz daha ‘kültürlü’ ve moderndirler. İki aile arasındaki bu sınıf farkı giderek bir sürtüşmeye dönüşür. Ama sonrasında ortak bir tehdide karşı birleşmek zorunda kalırlar. (Netflix)

Hadi Gidelim / Onward 7+

Pixar’ın bu sempatik filminde alternatif bir evren yaratılmış. Dünyanın mitolojik varlıklara benzeyen fizikteki sakinleri, artık sihri hayatlarından tümüyle çıkarmışlardır. Babalarını çok küçük yaşta kaybetmiş iki genç elf kardeş anneleriyle yaşamaktadırlar ve birbirlerinden çok farklı mizaçlara sahiptirler. Anneleri onlara bir gün babalarının sihirli asasını verir. Bu asayı kullanarak bir günlüğüne babalarını geri getirebileceklerdir. Ancak tam asayla bu sihri uyguladıkları sırada yaşanan bir aksilik yüzünden babalarının sadece bacakları gelir! Bundan sonrasında yaşanan heyecanlı macera sırasında iki kardeşin de arası düzelmeye başlar. (Disney+)