08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
07.06.2024 04:30

Seksi, komik ve heyecanlı bir gerçek hikaye

Hit Man Venedik Film Festivali ve İstanbul Film Festivali’nde ilgiyle izlendikten sonra nihayet sinema salonlarında. Bir an bile sıkılmanıza izin vermeyen bir türler karışımı sizi bekliyor...

Richard Linklater 1990’larda altın dönemini yaşayan Amerikan bağımsız sinemasının yıldız yönetmenlerinden biriydi. Slacker ve Dazed and Confused gibi küçük çaplı ama dikkat çekici filmlerin ardından; sonrasında çok sevilen bir üçlemeye dönüşecek olan Before Sunrise ile kendi tarzını seyirciye kabul ettirmiş bir sinemacı. Linklater anlattığı basit hikayeleri bile fazla büyütmeden onu geleneksel Amerikan filmi anlatımına yaslamadan ama seyirciye yakın bir tonda sunabilen bir yönetmen.
Netflix için yaptığı Apollo 10 ½ animasyonunu saymazsak, 2019’da çektiği ve beklendiği kadar ilgi görmeyen Neredesin Bernadette’ten beri (Where’d You Go, Bernadette) (Prime Video’da izlenebilir) beyazperdeye film yapmamıştı. Son yılların popüler oyuncularından biri olan Glen Powell’ın (Senden Başka, Top Gun Maverick) gazetede gördüğü bir makaleden yola çıkarak Linklater ile kaleme aldığı senaryoyla nihayet turnayı gözünden vurmayı başardı yine.