07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
13.10.2023 04:30

Sinemalardaki çocuk filmleri

Kare Takımı: Gizemli Ada 3+

TRT Çocuk kanalının sevilen çizgi dizilerinden biri olan Kare’nin sinema filmi pozitif mesajlar içeren, renkli ve müzik dolu bir macera.

Dizinin ana karakterlerinin oluşturduğu Kare Takımı; Kuti, Aypa, Rupi ve Enda’dan oluşuyor. Dizide bu dörtlü, karşılarına çıkan basit sorunları sağduyuları, zekaları ve bilgileriyle çözümlüyorlar. Bu ilk sinema filmlerinde de dörtlü bu sefer büyük bir sorunun içinde buluyorlar kendilerini.

Eskiden çok iyi dost olup da birlikte müzik yapan iki dost Dobo ve Taba, bir gün farklı artistik fikirleri yüzünden birbirlerine küserler. Bu yüzden dahil oldukları Misket ve Çayır aileleri de birbirleriyle çatışıyorlardır. Akustik Adası’nda organize edilen Renkli Notalar Müzik Yarışması’nda iki aile de ilk kez sahnede karşı karşıya geleceklerdir.

Film boş yere çıkan anlaşmazlıkların uzatılmaması gerektiğini, farklı fikir ve görüşlere açık olmanın önemini, düzgün rekabetin ve doğru iletişimin güzelliğini, dayanışma ve arkadaşlık mesajlarını ve müziğin iyileştirici gücünü başarıyla veriyor.