13 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
19.05.2023 04:30

TOD TV’den ilgi çekici animasyonlar!

Fareler de Cennete Gider / Even Mice Belong in Heaven 8+

Çok satan bir çocuk kitabından uyarlanan bu Çekya filmi, yaratıcı sahneler içeren bir stop-motion animasyon. Topluluklarının büyük kahramanı olmuş babası gibi cesur olmak isteyen küçük fare Whizzy, onu avlamayı kafasına takmış olan tilkiyle didişirken birlikte bir kaza geçirirler ve hayvanlar cennetine düşerler. Burada birbirlerinin düşmanı olduklarını unuturlar ve aralarında bir dostluk oluşmaya başlar.

Bir şekilde dünyaya geri dönmeye çalışırlarken türlü maceralar yaşayacaklardır. Ölüm teması bir şekilde hikayede yer alıyor ama hiç karanlık değil; arkadaşlık, cesaret ve ön yargıları kırmak temalarında ilerleyen sevimli ve dinamik bir animasyon.

Leo Da Vinci: Mona Lisa Macerası / Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa 7+

Gerçekten iyi bir rol model olan çok önemli bir sanatçının Leonardo Da Vinci’nin üzerine kurulu bir çocuk filmi. Genç Leonardo heyecanlı ve zeki bir mucittir. Zamanının büyük kısmını yeni icatlar yaparak geçirmeye çalışmaktadır. Bir gün kasabaya gelen panayırda tanıştığı bir adam ona bir hazineden bahseder. Bu hikayenin etkisinde kalan Leonardo arkadaşları Lorenzo ve Lisa ile birlikte harekete geçer. Da Vinci’nin bütün eserlerinden izler taşıyan bir macera oluşturulmuş. Çocuk seyircilerin onu merak etmesi ve sonrasında bu ünlü mucidi daha fazla araştırmasına neden olabilir. Leonardo’nun meraklı tabiatı olumlu bir şekilde yansıtılabilmiş.