14 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
10.02.2023 04:30

Yine saplantılı, tehlikeli ve yine çok eğlenceli

You, dördüncü sezonuyla Netflix’te. Bu kez olaylar Londra’da geçiyor, Joe bir akademisyen. Öğrencileri, aristokratlar ve muhtemel kurbanlarından oluşan yeni bir çevresi var

Penn Badgley’nin hayat verdiği, televizyonun en saplantılı, tehlikeli ve manipülatif karakterlerinden Joe Goldberg, You’nun dördüncü sezonuyla yeniden Netflix’te. Bu sezon, Joe Golderg artık Londra’da bir öğretim üyesi. Yeni adı Jonathan Moore. Öğrencileri, aristokratlar ve muhtemel kurbanlarından oluşan yeni bir çevresi var. Her sezon kafasının içinde durmak bilmeyen iç sesiyle bizleri hem eğlendiren hem de ürküten kahramanımız, bu sezon da aşk, mutluluk ve sakin bir liman arayışında. Toplam 10 bölümden oluşan You’nun dördüncü sezonu iki parça halinde platforma yükleniyor. Beş bölümden oluşan ilk kısım platformda, kalan kısmını ise 9 Mart’tan sonra izleyebilirsiniz.

Penn Badgley bu kez bir akademisyen rolü yapıyor / Netflix

Geçmiş peşini bırakmıyor

Joe’yu ilk sezonda kitapçıda çalışan içine kapanık bir genç adam olarak tanıdık. Bir müşteriye takıp takip etmesini, ardından onunla romantik bir ilişkiye girmesini ve rehin almasını izledik. Bunları dikkat çekmeden yaparken çevresini nasıl ustalıkla idare ettiğini de gördük. Sezonlar boyunca önce New York, Los Angeles ve ardından Kuzey California’da Madre Linda’da hayatını defalarca yeniden kurmasını, sonra obsesif ruhuna mani olamadığı için işleri yüzüne gözüne bulaştırmasını izledik.

Bu sezonda ise artık Profesör Jonathan Moore olarak, Egham’da bir kampüste kendini akademik çalışmalara vermiş durumda. Güney Kensington’da eli yüzü düzgün bir dairede yaşıyor. Ayrıcalıklı insanlardan oluşan bir çevresi var. Hala üçüncü sezondaki karısı Marianne’in acısını içinde taşıyan Joe, beladan uzak kalmak istiyor. Ama tabii huylu huyundan vazgeçmiyor. Giderek bir sanat galerisinin direktörü olan karşı komşusu Kate’e (Charlotte Richie) olan ilgisi büyüyor. Daha da önemlisi, bu sefer insanları sapıkça takip eden o değil. Eskiden beri bildiği ya da belki yeni tanıştığı biri onu geçmiş suçlarını ifşa etmekle tehdit ediyor.

Tutku, aşk, ihanet

Yepyeni bir kastın yer aldığı bu sezonda birçok tanıdık yüz var. The White Lotus’tan tanıdığınız Lukas Gage, babasının beklentilerini karşılamaya çalışan Amerikalı girişimci Adam rolünde. Tilly Keeper, sosyetik influencer Lady Phoebe olarak karşımıza gelirken, Amy-Leigh Hickman Jonathan Moore’un parlak öğrencisi Nadia’yı canlandırıyor. Belediye başkanı adayı Rhys rolünde ise Ed Speelers’ı görüyoruz. Özetle bizleri özel kulüplerde toplanan, hafta sonlarını malikanelerde av partileri yaparak geçiren yatırımcılar, akademisyenler, aristokratlar ve hatta paparazilerden oluşan bir dünya bekliyor.

You, başarılı senaryosu ve kendine özgü mizahı sayesinde çok kolay izlenen bir dizi. Yalnızca saplantılı insanlar ve cinayetler hakkında değil, tutku, aşk ve ihanet gibi temaları da olan bir anlatı. Tüm karakterler güçlü ve diyaloglar kolay akıyor. Joe’ya ya da bu sezonki adıyla Jonathan’a gelecek olursak, o hem yakalanmasını istediğiniz hem de makus talihini izlerken onun için üzüldüğünüz bir karakter. Tüm yakışıklılığı, cazibesi ve kibarlığına karşın elbette fena halde hasarlı bir tip. Başına gelen her şeyi hak ediyor.