06 Temmuz 2025, Pazar
Abone Ol Giriş yap
27.01.2023 04:30

İnecek var

A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Bir süredir bütün platformlarda, konferanslarda yoğunlaşılan konu dönüşüm. Son üç beş yılın sıkıntıları arasında geleceğe bakmak, bilimkurgu tadında bir gelecek hayali kurmak biraz da iyi geliyordu. Değişimin ötesinde kökten bir dönüşüm fikri bir yandan korkutucu bir yandan çok heyecan verici. Teknolojide yaşanan inanılmaz hızdaki ilerlemeler, yenilikler hayatın da aynı hızda değişeceğinin göstergesi oldu. Üstelik dönüşüm teknoloji liderliğinde ve merkezli olsa da; sosyal, kültürel, organizasyonel, yapısal dönüşüm de kaçınılmaz. İyi güzel de beklenmedik bir şey oldu. Başta büyük teknoloji firmaları, sektörün neredeyse tamamında kitlesel işten çıkarmalar başladı. Önce Twitter’ın yeni başı Musk’ın şımarıklıkları gibi görünse de bir anda bildik bilmedik herkes insan çıkarmaya başladı. Büyüklerdeki rakamlar on binlerle ifade edildi. Geçen yılın özellikle son çeyreğinde hızlanan bu dalga bu yıl da devam ediyor, daha da devam edecek gibi gözüküyor. Üstelik bazılarının kullandığı iş akdi sonlandırma yöntemleri hayli şaşırtıcı, üzücü. Sabah işe gelen insanlar kartlarını dokundurdukları giriş turnikesi sensörlerinde yanan yeşil ya da kırmızı ışığa göre “kapıya konduklarını” anlıyor, kimileri yirmi yıldır çalıştıkları kurumlardan basit, standart, soğuk bir e-mail ile ayrıldıklarını öğreniyorlar. Vedalaşmalara bile fırsat vermeden olası infialleri önlemek de amaçlanarak. Üstelik henüz kalıyor olmak birkaç hafta ya da ay sonra gitmek zorunda kalınmayacağını göstermiyor. Sürekli herkes tetikte, bıçağın ucunda. Üstelik bu insanların bir kısmı değil Amerika’nın bütün dünyanın konularında en yeteneklileri.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Levent Erden
Levent Erden

Ezber bozuluyor
04 Temmuz 2025
Pîri Reis ve bikini
27 Haziran 2025
Yarım hamilelik
20 Haziran 2025
Ne bu Labubu?
13 Haziran 2025
Gladyatör
06 Haziran 2025
Tüm Yazıları