25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
24.12.2021 04:30

Yılbaşı akşamı için nokta atışı tavsiyeler

Yeni yılı dışarıda karşılamak isteyenler için İstanbul’da seçenek çok. Çoğu restoran alakart menü sunsa da içki dahil fiks menüler de mevcut. Ayrıca her yerde mutlaka bir program var

Yine bir yılın sonuna geldik. Zor geçti, özellikle de yiyecek-içecek ve hizmet sektörü açısından. Yılbaşı gecesine önceki yılbaşılara kıyasla çok daha büyük beklentilerle hazırlanmaları normal. Üst üste gelen zamlar bu beklentiyle birleşince fiyatlar doğal olarak etkileniyor. Normalde yılbaşlarını dışarıda geçirmeyi tercih etmem, sebebi belki de meslekten biri olmamdır. Ancak sektöre destek anlamında duyarsız kalmak da olmazdı. Bu hafta sizler için gitmekten keyif aldığım, yılbaşı gecesini geçirmek isteyebileceğim yerlerden oluşan bir liste hazırladım. Mutlaka atladıklarım olmuştur, şimdiden özür dilerim...

Lucca
Lucca
LUCCA Öğlen 3 gibi başlayan happy hour, belki de şehrin en ilgi çekici noktası haline geliyor. Tüm tanıdıkları bu saatlerde görmek mümkün, akşam ayrı programı olanlar bile mutlaka Lucca’ya uğruyor. Yazımı yazdığım esnada yaklaşık 300 kişilik bir talep olduğunu öğrendim. Nefis atıştırmalıklar ve güzel kokteyller ile gün akşama kadar böyle devam ediyor. Akşam için bir yılbaşı menüsü hazırlıyorlar ve buradan alakart  olarak seçim yapmanız mümkün. Akşam için ise şimdiden 120 kişilik rezervasyon varmış. Gece ünlü DJ’lerin performansları ile devam edecekmiş. Normal Lucca fiyatları geçerli.
Sunset
Sunset
SUNSET Nefis manzarası, harika yemekleri ile misafirleri için tüm hazırlıkları tamamlamış vaziyette. Gece, saat 20.00’de kokteyl ile başlayacak. Yemek sonrası Dj Evren’in müziği ile devam edecek. Kokteyl esnasında Sunset’in meşhur karides tempurası ve somon tartar servis edilecek. Soğuk başlangıç, sıcak başlangıç ve sorbe ile devam eden yemek, ana yemek için ise 3 alternatif sunuyor. Ve iki çeşit tatlı ile son buluyor. Yemek sonrası bar tarafında eğlence devam ediyor. Fiyat 300 dolar, limitsiz yerli ve yabancı içki dahil. Ekstra servis ücreti yok. Bar tarafı 100 dolar. Rezervasyon için ise acele etmekte fayda var. PAPERMOON Klasiği bozmadan biraz daraltılmış Papermoon menüsünü servis edecekler. Menü alakart olarak normal liste fiyatlarıyla servis edilecek. Sadece ekstra olarak kişi başı 1000 lira kuver parası alıyorlar. Burada da yer sıkıntısı başlamış gibi görünüyor.
Mandarin Orıantal
Mandarin Orıantal
MANDARİN ORIANTAL Sadece Novikov tarafında özel bir menü hazırlamışlar. Neredeyse şimdiden dolmuş diyebilirim. En son sadece 6 kişilik bir masa kalmıştı. Istakoz, kral yengeç gibi değerli malzemeler ile hazırlanmış royal menü 3 bin 150 lira. SHANGRI-LA Otel iki ayrı yerinde program sunuyor misafirlerine. İsterseniz Uzak Doğu lokantasında alakart menü deneyimleme şansınız olduğu gibi, isterseniz IST TOO’da gala yemeğine katılabilirsiniz. Bu arada ertesi sabah için yeni yıl brunch’ı da mevcut. Gala yemeği menüsü çok özenli. İstiridye, kaz ciğeri, kalkan fileto, deniz tarağı gibi çok özel ürünler ile oluşturulmuş menü, standart içki paketi ile 2 bin lira civarında. Boğaz manzaralı terasta yemeğinizi yerken, canlı olarak Manuş-u Ala’yı dinleyebilirsiniz. ULUS 29 Mekanın yetenekli şeflerinin elinden çok lezzetli yemekler eşliğinde güzel bir yılbaşı gecesi için ideal yerlerden biri. Sadece bar tarafını da tercih edebilirsiniz. Yemek kısmında DJ Engin Yelkenci, bar tarafında Fırat Tongar ve Gökhan Güray performans sergileyecekler. Menü alakart, fiyatlar ise içki dahil 2 bin ile 3 bin 500 lira arasında değişiyormuş. TOPAZ İki ayrı menü servis ediyorlar. Bar için ayrı, yemek kısmı için ayrı. Bar menüsünde lezzetli atıştırmalıklar ve gece çorbası mevcut. Yerli ve yabancı içkinin dahil olduğu menünün fiyatı 1200 lira artı servis ücreti. Yemek kısmı için ise çok lezzetli görünen bir fine dining menüsü oluşturulmuş. Yedi course olarak servis edilen menü, içki dahil 2 bin lira. Gece boyunca canlı DJ performansı mevcut. FİRUZE Eski İstanbul manzarası karşısında eller havaya bir akşam istiyorsanız bence mükemmel bir seçenek. Lezzetli mezeler de cabası. Yerli içki dahil fiyat 800 lira. SCARPETTA STaze makarnaları, nefis pizzaları ile özel bir menü hazırlamışlar. Saat 12’den sonra canlı DJ performansı var. Fiyat içki hariç 800 lira civarı. Rezervasyon gerekli.  NOBU Şehrin yeni ve kısa sürede popülerleşen Japon lokantası. Onlar da çok özel bir menü hazırlamışlar. Saat 20.00’de saşimi çeşitleriyle başlayacak ve zengin lezzetlerle devam edecek gecede ana yemek olarak ıstakoz tempura ve levrek seçenekleri mevcut. Menünün fiyatı bir Nobu kokteyliyle birlikte 2 bin 500 lira. Saat 24.00’e kadar DJ Erez Öztürk, daha sonra da DJ Kasia performans gösterecek.  MANA KARAKÖY Türk müzikleri ve lezzetli mezeler eşliğinde gerçek bir meyhane ortamında yılbaşı geçirmek istiyorsanız ideal. Özel bir menü ya da fiyat yok. Klasik lezzetler mevcut. İlerleyen saatlerde Dj performansı olacak. Bir de senelerdir çok hoş bir şey yapıyorlar, sokak hayvanlarına bağışlanmak için ekstra 70 lira servis ücretine ekliyorlar.
Bomontiada
Bomontiada
BOMONTİADA İçerisindeki farklı alternatiflerle oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Kiva gibi bir meyhane ile Kilimanjero gibi şehrin en iyi yemeklerinden birini yiyebileceğiniz bir fine dining lokanta da bulunan Bomontiada, gerçekten ideal bir yılbaşı mekanı. Özellikle gençler için ise Populist çok iyi bir alternatif. Da MARIO Sona bırakmış gibi oldum ama, benim şehirde en sevdiğim yerlerden. Alakart menü servis edecekler. DJ Can Bozkurt performansı var. Sıcak, samimi ve tanıdık yüzler ile geceyi geçirmek için ideal. Ortalama fiyat 1500 lira diyebilirim.