29 Mart 2024, Cuma
16.04.2021 06:00

Rakiplere değil, müşteriye odaklıyız

E-ticaret devlerinden Amazon 2 yıldır Türkiye’de. Amazon’un Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott pandemi dönemindeki deneyimlerini ve Türkiye pazarına bakışını anlattı
Amazon dünyasında Türkiye’nin yeri ne? Türk tüketici online alışverişi seviyor, bu bize mutluluk veriyor. Ülkede, dijital değişimin hızına ayak uyduran büyük bir tüketici topluluğu var. Bu kesim, sabırla büyütmek istediğimiz bir müşteri kitlesi. Şu ana kadar Türkiye’deki tecrübelerimizden dolayı son derece mutluyuz. Müşterilerimiz de gelişmiş altyapıya sahip hizmetlerimizi seviyor. Ofislerimizde 300, üçüncü parti dağıtım merkezimizde ise 350’yi aşkın çalışanımız var. Önümüzdeki dönemde de yeni kategoriler ve hizmetler ekleyerek, ürün seçkimizi sürekli genişleterek, müşterilerimiz için tüm hizmetlerimizde geliştirmeler yapmaya devam edeceğiz. Güvenini kazandığımız müşteri sayısını artırmayı ve amazon.com.tr’yi onların en sevdikleri e-ticaret kanallarından biri haline getirmeyi hedefliyoruz. İki yıldır Türkiyedesiniz ve bunun bir yılı pandemide geçti. Bu sizi nasıl etkiledi? Pandemi süresince hem çalışanlarımızı hem müşterilerimizi korumak adına temassız teslimat süreçlerine geçtik. Kuryemiz dağıtım merkezimizden ayrılır ayrılmaz teslimatlarının temassız gerçekleştirileceği konusunda müşterilerimizi SMS ile bilgilendiriyoruz. Kuryelerimiz siparişleri kapının önüne bırakıp zili çalıyor ve teslimatı sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştiriyor. Teslimatın ardından, müşterilerimize siparişin temassız şekilde tamamlandığını, teslimatı alan kişinin adı ve müşteriyle ilişkisini belirten bir mesaj daha gönderiyoruz. Türkiyede zorlu bir rekabet var diye düşünüyorum. Rekabet ortamını değerlendirebilir misiniz? Müşteri odaklılık, tüm yeniliklerimizin altında yatan yegâne itici güç. Her gün kendimize, hizmetlerimizle insanların yaşamlarını nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi soruyoruz. Yani aslında rakiplerimiz yerine, müşterilerimizin memnuniyetine odaklı bir yaklaşım sergiliyoruz. Amazon’da diğer şirketlere değil, müşterilerimize odaklanırız.  Amazon Prime Türkiyede çok uzun zamandır bekleniyordu. Nasıl gidiyor?  Türk tüketiciler Amazon Prime ayrıcalıklarını çok sevdi ve bu durum bizi mutlu ediyor. Amazon Prime üyeleri, ayda sadece 7.90 TL. Kendilerine özel indirim ve teslimat seçeneklerinin yanı sıra, Prime Video ile aralarında Amazon Originals içeriklerinin de bulunduğu popüler ve ödüllü film ve dizilere; Prime Gaming aracılığıyla ücretsiz oyun ve oyun içi içeriklere ve üyelere özel düzenlenen Prime Day’de harika indirimlere erişim sağlayabiliyorlar. Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye’de Prime lansmanını yaptık ve Türkiye’deki ilk Prime Day’i Ekim ayında kutladık. 2020’de Prime Day, Amazon Türkiye’nin en büyük satış günü oldu. Türkiye’deki Prime üyeleri de artık tüm dünyadaki üyelerimizle birlikte Prime Day’in ayrıcalıklarından faydalanabiliyor. Döviz kurlarındaki dalgalanma sizi nasıl etkiledi? Ekonomik veya politik konularda spekülasyon yaratmak bizim işimiz değil. Tutarlı bir yaklaşımımız var: Müşterilerimize odaklıyız, her zaman kendimizi geliştiriyoruz ve uzun vadeli düşünüyoruz.

İstanbul yaşamak istediğim tek yer

Türkiyede sizi en çok şaşırtan şey ne oldu? Beni en çok insanların ne kadar destekleyici olduğu şaşırtmıştı. Ailenizle farklı ülkelere taşındığınızda her zaman bazı zorluklar ve sorunlar çıkabiliyor. Ancak Türkiye’deki insanların cana yakınlığı, cömertliği ve desteğinden dolayı şaşırdığımı hatırlıyorum. İnsanın kalbini ısıtıyor. İstanbulu yaşamak desem, bu cümleyi nasıl devam ettirirsiniz? İnsanın hayatında bir kez tadabileceği özel bir tecrübe; şehrin hareketliliği, kültürel geçmişi ve tarihi... Boğaziçi’ni de unutmamak lazım. Tüm bu güzellikler muhteşem insanlar ve muhteşem yemeklerle birleşince, burası yaşamak istediğim tek yer haline geldi.