Bugün, bu yazıyı yazarken, Şeker Bayramı’ndayız. Bayramların -dini veya milli olması fark etmez- bir kucaklayıcılık, bir kutlama, bir neşe ve birlik olabilme halini içerdiğine inanırım. Mesela, beni en çok neşelendiren, içime ümit dolduran, yüzüme gülücükler konduran bayram 23 Nisan’dır. Tabii çocuk bayramıdır, ama esas Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasını, demokrasinin ve milli irade gücünün başlangıcını simgeler. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının hür iradesinde var olma noktasıdır meclis.
Şimdi hala bir meclisimiz var ama o meclisle yönetilmiyoruz. Sistem farklı. Bir başkanlık sistemi geldi ve evet, halkın oylarıyla geldi ama görülen o ki, o halktan güç alanlar halkını çok da takmaz oldu.
04.04.2025 04:30
23 Nisan gençlere ve hepimize umut olsun
Gençlere teşekkürü borç bilirim. Hukuku, seçme seçilme hakkını, demokrasiyi korumak gerektiğini bize haykırdıkları, kanımızı tutuşturdukları ve bize umut oldukları için
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
Pazar tezgahlarından yeşiller fışkırıyor
18 Nisan 2025
Artan mutfağı ve Ramazan pidesi
28 Mart 2025
Dünya değişti, olan ustalığa oluyor
Tüm Yazıları
21 Mart 2025