09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
28.07.2023 04:30

Birleşik Krallık’ta bir lezzet turu

Önce Cotswold ve ardından da Londra’da Yorkshire Pudding’den Beef Wellington’a, rostodan Knickerbocker Glory’ye farklı lezzetler denedik

1 Temmuz

Methini hep duyduğum ama daha önce hiç gelmediğim Cotswold’dayız. 2 akşam kalıyoruz. Niyet hem etrafa bakınmak hem de İlknur’la buluşmak. İlknur benim eski çırağım. Mesleğe Kantin’de giriş yaptı. Oradan sonra da hiç durmadı. Kendisini geliştirmek, öğrenmek, ilerlemek için daha azimli birini çok zor bulursunuz. İnatçı bir Karadeniz kızı ve kafasına koyduğunu yapar.

Uzun yıllar İstanbul mutfaklarında çalıştı, sous-chef’liğe oradan da aşçıbaşılığa yükseldi. Sonra kafaya Londra’da yaşamayı ve çalışmayı koydu. Şimdi de orada. Cotswold’da İngilizlerin yemeklerini İngilizlerden daha iyi yapıyor. Dedim ya onu görmeye gittik aslında. İyi ki de gittik. Etraf pek güzel, geç bir öğlen yemeğine oturduk. İlknur’un yemekleri, güzel bir de şarap... Keyif pek iyi oldu, akşamdan önce uyku şart. Akşam, küçük bir otelde kalıyoruz, The Wild Thyme & Honey, onun lokantasını deneyeceğiz.