2022 Mart ayıydı, jinekoloğuma gittim. Malum bir yaş meselesi ve doğal olarak menopoz meselesi var. Sıcak basmalar falan gırla. Doktorum önerdi, ‘glütensiz ve süt ürünsüz beslensen, vücuduna yardım etsen’ diye.
Peki dedim. Üç ay glüteni ve süt ürünlerini hayatımdan çıkarayım. Çok da inanarak değil, ama zararı yok. Üç ay yaparım, işe yaramazsa tekrar başlarım.
Fakat işe yaradı. Hem de ne yaramak! Derimin içinde vücudum küçüldü gibi. Ciddi bir kilo kaybından bahsedemeyiz, ama görünen çok farklı oldu. Ve aslında tabii ki hissedilen. Yani glütensiz ve süt ürünsüz beslenme vücudumda müthiş bir iyi olma hali, hafif hissetme ve enerji patlaması getirdi. Hal böyle olunca ‘ben buna devam ederim’ oldu.
Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL
Aboneyseniz
üye
girişi
yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim