26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
28.10.2022 04:30

Tepeden tırnağa zeytin kokan bir kutlama

Hasadımızı yaptık şimdi kutlama vakti. İstedik ki bir piknik olsun, herkes etrafa yayılsın, kasmadan takılalım. Aynen öyle oldu, zeytin hasadının hakkını doyulmaz lezzetlerle verdik

Geçen sene başladık, hasadımızı özel bir gün planlayarak, müzikle, dansla, dolu dolu insanlarla ve tabii ki kurulan sofralarla kutluyoruz. B’ ile niyetimiz bunu bir gelenek haline getirmek.
Geçen sene sevgili Maksut gelmiş, bize ters köşe bir rakı sofrası kurmuştu. Levon, Müge, Neşe ve Berrin katılmış, zeytin ve zeytinyağı üzerinden tatlı bir muhabbet kurmuşlardı. 2021 hasat kutlaması o kadar güzel geçti, o kadar tadı damağımızda kaldı ki, bu seneyi ta yaz ortasından planlamaya başladık.
Bu sene Mustafa geliyor, Mustafa Otar. O da Kuzey Egelidir, yani buranın geleneklerine herkesten fazla hakimdir. Nasıl bir menü düşünürsün diye sorduğumda, hemen zeytin toplayanlara dağıtılan çıkınlardan girdi. Epey süre öyle mi böyle mi konuştuk. Onun bana verdiği ilhamla akışı planlarken bir piknikle başlayalım istedim.
Bir piknik olsun, herkes etrafa yayılsın, köpüklü ve roze olsun, kasmadan takılalım. Piknik deyince tabii akla ne gelir? Yumurta, köfte, börek ve dolma. İşte bizim pikniğimizde de aynen öyle oldu.