Hukukçu ve akademisyen Prof. Dr. Bahadır Erdem’in Kırmızı Kedi’den yayımlanan ilk romanı Baba Oğul Hikâyeleri, yalnızca bir çocuğun babasına, bir babanın evladına bakışı değil; Türkiye’de aile, erkeklik, sevgisizlik ve suskunlukla örülmüş bir hafıza alanı... Kendi ailesinden yola çıkarak yazdığı kitapta Erdem, toplumsal cinsiyet rollerinin gölgesinde şekillenmiş baba-oğul ilişkilerinin ne kadar karmaşık ve ne kadar suskun olduğunu anlatıyor. Kitap, Anadolu’nun sert baba figüründen “devlet baba” imgesine; aile içindeki duygusal eşitsizlikten cinsiyetçi toplumsal kodlara birçok meseleye temas ediyor. Erdem’le geçmişi, bugünü, babalık biçimlerini konuştuk.
23.05.2025 04:30
‘Devlet gibi baba’dan sevgiyle büyüten babaya
Prof. Dr. Bahadır Erdem’in ilk romanı Baba Oğul Hikâyeleri, yalnızca bir çocuğun babasına, bir babanın evladına bakışı değil; Türkiye’de aile, erkeklik, sevgisizlik ve suskunlukla örülmüş bir hafıza alanı... Erdem, “Bu roman Türk aile yapısını anlatıyor” diyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Oylum Yılmaz yeni deneme kitabı Doğa Yürüyüşleri ile gündemimizde: Hayat veren doğanın kitabı
20 Haziran 2025
Dünyalıdan sadece insanı anlamamak gerek
13 Haziran 2025
İsmail Güzelsoy: Dayatılmış bir narsisizmle karşı karşıyayız
06 Haziran 2025
Masal kılığında sert bir uygarlık eleştirisi
30 Mayıs 2025
Bir annenin ardından...
Tüm Yazıları
09 Mayıs 2025