05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.12.2023 12:00 | Son Güncelleme: 27.12.2023 12:16

Bryan Johnson FDA’nın onaylamadığı gen terapisine başlayacak

Gençleşmek için milyonlarca dolar harcayan Bryan Johnson, FDA (Gıda ve İlaç Dairesi)’nın onaylamadığı 25 bin dolarlık gen terapisi için Karayip Adaları’nın yolunu tuttu. Johnson gelişmeyi “Artık genetiği geliştirilmiş bir insanım" diyerek duyurdu
Bryan Johnson FDA’nın onaylamadığı gen terapisine başlayacak

Bryan Johnson, yaşlanma etkilerini ve biyolojik saatini geri çevirmek için yılda 2 milyon dolar harcıyor. 46 yaşındaki teknoloji milyoneri Project Blueprint adını verdiği gençleşme programı ile akciğerlerinin biyolojik yaşının 18, kalbinin 37, cildinin 28, diş etlerinin 17 yaşında olduğunu öne sürüyor. Johnson şimdi de ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)’nın onaylamadığı 25 bin dolarlık gen terapisi için Karayip Adaları’na gitti. Gelişmeyi Instagram hesabından duyuran teknoloji milyoneri, biyoteknoloji girişimi Minicircle tarafından sunulan ilk follistatin terapisi turunu eylül ayında yaptırdığını söyledi.

İnsan vücudunda bulunan ve kas kütlesini artırmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olduğu söylenen bir protein olan Follistatin, enjeksiyon başına 25 bin dolara mal oluyor. Bazı bilim insanları bu tedavinin işe yarar olduğundan emin olmadıklarını belirtirken, FDA ise kesinlikle onaylamıyor.

"Artık genetiği geliştirilmiş bir insanım"

Minicircle şirketi milyarder Peter Thiel ve OpenAI CEO'su Sam Altman tarafından destekleniyor. Şirketin tıbbi deneylere ilişkin verileri henüz yayınlanmadı. Johnson Instagram hesabından “Dün ilk gen terapimi aldım: follistatin. Artık genetiği geliştirilmiş bir insanım” dedi.

Bloomberg'e açıklama yapan Minicircle kurucu ortağı Mac Davis teknoloji milyonerinden para almadığını söyledi. Davis, “O buraya gelen kaliteli kişi. Bryan bize ondan beklediğimizden daha değerli bir şey veriyor” dedi.

Bryan’a eşlik eden doktor ordusu her ne kadar milyonerin biyolojik yaşını tersine çevirdiklerini söyleseler de iddiaları bağımsız olarak doğrulanamadı. Biyolojik yaşın tam olarak ne olduğu konusunda bile şiddetli tartışmalar var. 2020’den beri gençleşmek üzerine denemeler yapan Johnson, servetinin çoğunu ödeme işleme şirketi Braintree'yi kurup bunu 2013 yılında eBay'e 800 milyon dolara satarak elde etti.